Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: fb.workshop

[其他] deleted

:@ 原來用粉彩上陰影可以靚到咁!? 我都係再加把勁先得...
原帖由 stomata 於 26-9-2009 06:25 AM 發表
:@ 原來用粉彩上陰影可以靚到咁!? 我都係再加把勁先得...

stomata大大的作品已經好靚!
可以考慮 weathering master、real touch marker 和 硬粉彩 一齊用。
多谢各位兄弟禁有心!
好POST一推再推!:71: :71: :71:
頭像被屏蔽
強呀樓主~~
看了你的post,學多樣野:71:
強貼十卜:71:
:71: :71: :71:
:52: :52: :52:
:61: :61: :61:
very good, no need to be "pro",
but I read through all and find very useful!
thx!
:71:
優質貢獻, 受益良多:71: , 十卜:77:
大大.....好感人肺腑既  post....:handshake: :handshake:
好多謝你無私既分享

其實我買佐好多顏色, maker, 同埋成 20 盒 Mg.....
成日吾知點砌....吾知點開始....又怕整得吾靚......:unhappy:

睇完你個post, 我決定買盒 BB 戰士試下先:x :x
:71: :71: :71: :71: :71: 小弟上左兩年marker 而家想加埋噴槍用  大大有咩意見 邊隻噴槍好同用咩膠紙封  應揾咩擺底?
thanks for share:77:
原帖由 calvines1995 於 4-12-2009 10:49 PM 發表
:71: :71: :71: :71: :71: 小弟上左兩年marker 而家想加埋噴槍用  大大有咩意見 邊隻噴槍好同用咩膠紙封  應揾咩擺底?

我噴油麻麻地,有時都係用噴罐,唔敢肯定邊隻噴槍好。
膠紙用雙星的模型膠紙,模型鋪有售。
原帖由 shun0277 於 4-12-2009 07:09 PM 發表
大大.....好感人肺腑既  post....:handshake: :handshake:
好多謝你無私既分享

其實我買佐好多顏色, maker, 同埋成 20 盒 Mg.....
成日吾知點砌....吾知點開始....又怕整得吾靚......:unhappy:

睇完你個po ...

預祝大大早日完成作品!