Toysdaily 玩具日報

查看: 118960|回復: 68

[未出玩具預先睇真D]ES合金 其他角色1(天威勇士、超獸機神)

休息了兩天,今日要努力一點出埋其他展品的介紹~

同樣嗚謝
要嗚謝FEWTURE MODEL老細借出EX真三一萬能俠及各款ES合金給我們TD影相,在此獻上萬分感謝!!

今次這兩隻角色相信要年尾至下年才同大家見面,由於是未成品的關係,小弟不要為大家介紹,只影一些相同大家分享~~

首先是天威勇士,

亞龍可放入劍龍內,而劍龍可放入無敵鐵甲人內~~

由於兩隻機械人是空心,雖有金屬但感覺不重。大家最大疑問是怎樣放入機械人內,影了幾張無敵鐵甲人打開胸口的相俾大家睇,劍龍的面是可向後反上。亞龍手、腳有關節,但好難企得穩,要用補貼來影相~~

接著當然是超獸機神,整体都好Q,由於時間關係,變唔到整隻大機械人,但都幾了鷹的機械人,及豹的猛獸模式,大家慢慢欣賞圖片啦~~

[文:TD玩具老師] [圖: TD玩具老師,Walkermachine]
天威勇士做得幾好咁~~~:46:
天威勇士"功夫漢"本來就應該是四四方方的, 這隻ES合金正呀!!! 必入.:71:
之前Bandai 出那隻合金魂如果是這樣子就好了.

救命呀,一post 比一post毒,宜家一見「未出現具預先睇真D」ES合金.....就知道係老師出既POST,睇完中毒更深:help:,想問下現階段天威係唔係都係未放得到入去住,因為相片見到只係打開未放入去既POST,但見到劍龍心口個駁位可能再要執執。同埋個樣好似奸奸地。不過整體都超正,好難想像可以做得咁好。超獸都唔錯,價錢唔太貴都會入晒,因為呢兩隻都無入到合金暈。哈哈:x
this 2 must buy for me !!!
:55: 依兩隻一定要入
頭像被屏蔽
隻超獸唔知可唔可以合体呢?
請問有沒有黃金俠的照片? 很期待。

回覆 1# 的文章

入呀入呀:46:
Lo C,

今次有冇大士小五義隻哥頓!? (見到展相有PROTOTYPE).

THX!
呢兩隻之前合金魂唔中, 但今次中到正, 終於要pay了~! :61:
超獸機神 !! :71: :71: :71:
原帖由 登入 於 14-8-2009 11:13 AM 發表 請問有沒有黃金俠的照片? 很期待。
我都好中隻黃金俠...
當然呢兩隻都中中地啦,仲有戰國,金剛飛更鑽...真係機械人大戰??
隻超獸靚到:50:
唔買唔得咯....:59:
仲有黃金俠:70:
原帖由 TD玩具老師 於 14-8-2009 10:35 AM 發表
休息了兩天,今日要努力一點出埋其他展品的介紹~

同樣嗚謝要嗚謝FEWTURE MODEL老細借出EX真三一萬能俠及各款ES合金給我們TD影相,在此獻上萬分感謝!!

今次這兩隻角色相信要年尾至下年才同大家見面,由於是未 ...

老師,

請問你, 天威系列的, 是不是全部都有頸關節, 可以前後左右郁??

另外, 黃金俠, 係咪可以變形, 變成打火機??

謝謝你呢~~~~!!