Toysdaily 玩具日報

查看: 5720|回復: 19

只想只想真情流露 何時跟他跟他一同停步

經咁多大大有意冇意放毒及解答竹7凡既問題之下

終於入左第一隻MACROSS 玩具1/60 vf1s, 同埋1/144 盒蛋

不過未有時間玩隻1/60住,下次有機會再分享吧, 所以玩住幾隻1/144先:o

就算1/144果然都很精美, 咁樣列隊真係好型, 去圖

最後入櫃了, 發覺1/60冇STAND 的話,  FIGHTER MODE 好難會放得型, 但係市面唔見有.....:help:

心諗買多幾隻1/60 的話又要換櫃放了..:no:
恭喜:77:

等睇1/60:handshake:

仲有大把位啵:75:
星光之中彷如迷霧
柔情幾許幾許鋪成長路
原帖由 humanspider 於 7-8-2009 10:50 PM 發表
經咁多大大有意冇意放毒及解答竹7凡既問題之下

終於入左第一隻MACROSS 玩具1/60 vf1s, 同埋1/144 盒蛋

不過未有時間玩隻1/60住,下次有機會再分享吧, 所以玩住幾隻1/144先:o

http://i41.photobucket.com/a ...

1/60 用 bandai stand 都ok架,不過要少少加功。
原帖由 cybaster 於 7-8-2009 10:57 PM 發表
星光之中彷如迷霧
柔情幾許幾許鋪成長路

情深到老~~~

回呂兄:

這個月既糧彈差不多了:30:
原帖由 nakeman 於 7-8-2009 11:05 PM 發表

1/60 用 bandai stand 都ok架,不過要少少加功。

點樣少少加功??

願聞其詳:64:
頭像被屏蔽
原帖由 cybaster 於 7-8-2009 22:57 發表
星光之中彷如迷霧
柔情幾許幾許鋪成長路

欣賞欣賞星河誰做
可時跟他跟他一同停步
來將我抱 ... ...
呢套1/144蛋真係好正!! :71:
原帖由 humanspider 於 7-8-2009 11:07 PM 發表

點樣少少加功??

願聞其詳:64:

基本上用 bandai stand 可以不改裝的情況下扣實 gerwalk 同 fighter, 但 batroid 就要用番 1/60 附帶的配件…問題是如何將配件結合在 bandai stand 上,這個自由發揮,我自已就用手鑽開了兩個小洞,用bandai stand 附帶的螺絲連繫 1/60配件。

原帖由 nakeman 於 7-8-2009 11:24 PM 發表

基本上用 bandai stand 可以不改裝的情況下扣實 gerwalk 同 fighter, 但 batroid 就要用番 1/60 附帶的配件…問題是如何將配件結合在 bandai stand 上,這個自由發揮,我自已就用手鑽開了兩個小洞,用bandai sta ...

要在女戰神上開個洞:oh:
原帖由 humanspider 於 7-8-2009 11:31 PM 發表

要在女戰神上開個洞:oh:h:" />

當然不是喇…
是那個扣到 stand 上的配件呀…
原帖由 nakeman 於 7-8-2009 11:35 PM 發表

當然不是喇…
是那個扣到 stand 上的配件呀…

icici:$

不過呢個stand 好似唔係模型個D stand 黎wo
係咩stand ?
好好的post,期待大大的1/60!