Toysdaily 玩具日報

查看: 13205|回復: 27

希格娜大姐之開盒報告,考慮買的人必看 (已更新)

等左咁奈終於買到了!:43:
但想不到入手價竟然比菲特疾風還要平,只要二魚加廿個最平郵費:50:
照慣例魔法少女系figma要入三隻,之後行完一圈睇多次已經賣曬,好彩入得快:34:
如果有看過我的"入盒主題"都知道我封印了開封了的惡魔三人組,也快要解除封印了:)

正常狀態,今次希格娜大姐的qc上色不太好,好多都油出界,所以記得check清楚先買:74:

半輕裝狀態,上半身不知道可不可以也輕裝化,不過我怕爛所以沒試:80:  

別有一番風味:61:

烈焰魔劍集氣箱*拖*:同某些動畫和特攝片一樣,把劍插下去後再拿出來就有火!:shiny:

看招!全て遠き理想郷!:DD

烈焰魔劍:最常用的形態,今次明顯是高水準製作,上色也非常好

保留著魔法少女系特色:有向左用和向右用的前髮部件

烈焰魔劍•火焰型態:比想像中差,帶不出火焰的氣勢:80:

另一個角度

真 烈焰魔劍•火焰型態:比起天權星,大姐用得更有型:34:

另一個角度

烈焰魔劍•長蛇型態:成名技之一,每粒劍件也可獨立活動,因此可以做出不同的型態,不過因時間關係,這個就留給大家自由發揮了:71:

話說長蛇型態真的很長,這次阿瞬有對手了:58:

烈焰魔劍•蒼鷹型態:烈焰魔劍的最強型態,雖然製作精美,不過要小心組合,因為接駁位很窄,用錯力九成會斷:68:

另一個角度

蒼鷹型態用的箭一支,其實也可以當長芧用*誤*

總結:多武器、可自由做出不同型態既長蛇、可玩性係已推出既figma中既No.1!加上現在不太貴,絕對推薦入手!:71:

頭像被屏蔽
當我見到WF09有幼齒版NANOHA同FATE之後, 我決定斬手指戒買魔炮系FIGMA....
佢地就好似MG既SEED系高達咁, 貴過UC MG少少, 呢個唔係問題, 最大問題係好阻地方....
個個都大大隻翼, 大大支炮, 仲要唔用STAND都擺唔到POSE....
大大玩支弓時小心d
唔好好似我噉連支弓都未插入隻手就斷鬼咗...:56:
買三盒:50:

不過今次呢隻figma真係一流, 武器多, 又可脫(輕裝), 攪到我都想入多隻

期待大大之後的靚相, 呢隻咁多野玩, 有花點時間諗下點影了:71:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 skywalker999u 於 29-7-2009 10:24 PM 發表
大大玩支弓時小心d
唔好好似我噉連支弓都未插入隻手就斷鬼咗...:56:

的確....枝弓個'槆'位真係幼得交關.....我都唔敢點舞佢:67:
頭像被屏蔽
原帖由 藍保 於 29-7-2009 10:45 PM 發表
買三盒:50:

不過今次呢隻figma真係一流, 武器多, 又可脫(輕裝), 攪到我都想入多隻

期待大大之後的靚相, 呢隻咁多野玩, 有花點時間諗下點影了:71:

呢隻真係超多野玩,所以一陣上載武器篇先:71:

原帖由 vc06561 於 29-7-2009 10:50 PM 發表
大大又諗住擺 AE pose :58:

唔會...因為另外兩隻唔會開盒:34:
原帖由 kuris_021 於 29-7-2009 11:16 PM 發表
的確....枝弓個'槆'位真係幼得交關.....我都唔敢點舞佢:67:

幼無所謂,但係就好鬼實:80:
頭像被屏蔽
我今日都買左!:71:
頭像被屏蔽
已經加入開盒報告啦:71:
我把劍粒"的"好鬆,你果隻有冇咁既問題?:?
另,左手拿唔拿到劍套?