Toysdaily 玩具日報

查看: 19493|回復: 26

SDX 撒旦高達小評

真係好鐘意SDX系列, 仲要每出一次都有所改進!

今次少左全身換甲, 但係多左心思! 連手臂都加左關節!

上色仲要勁得, 睇過幾盒都完全無任何問題!

造型除左六芒星已經變左做八芒星....

對翼做得一流! 摺位顯見心思!

今次轉造型只需換眼及頭部parts!

本身上色好"令", 落左CPL都仲咁反光!

可惜, 一合埋件袍就幾乎失去所有可動性!

唯一要彈既係今次要剪件!

小撒旦身高簡直perfect! 隻手啱啱好擺倒頭上! 幾父子情深feel!

到而家都唔明點解小吉姆會當佢係聖誕老人....

兩隻小鬼造型不俗! 小吉姆隻手可動!

放高佢先感覺到果種惡!

希望Commander巾都咁高質!
多靚...多謝大大詳細報告:)
:71:  正, 我都入咗, 如果龍神號係呢個系列而唔係Robot 魂就好啦...
呢隻真係好正:71:
在武者高達出之前、我仲忍得住。不過越来越辛苦:70:
想請教下用幾多快門同光圈先可以影出來成個主體都清楚?
原帖由 天釋仔 於 17-7-2009 12:38 PM 發表
想請教下用幾多快門同光圈先可以影出來成個主體都清楚?

我d相左下角有得睇
好想即刻買,但今個月買得太多了:time:
:shiny: 出左
頭像被屏蔽
對翼做得好正~!
今次上色都好掂:71:
"小吉姆會當佢係聖誕老人", brother, use English, u will understand~~ :x
re:到而家都唔明點解小吉姆會當佢係聖誕老人....
聽聞係因為撒旦同聖誕既日文發音差唔多
其實我想買1隻騎士1隻撒旦,想請問,邊一隻騎士既身高同造形比較配合到撒旦高達?
argh!!! the elbow now have joint already ,dunno will realease the first one or not ?  :$
最後好幅好正