Toysdaily 玩具日報

查看: 6252|回復: 13

七七香公遊

:50:
今日有事過海, 就帶埋相機順便去香港公園行個圈...

香公比我既感覺係... 細過9公, 不過靚過9公好多... 睇D花花草草既健康情況就知....

而且好多實Q睇住, D人唔敢亂o黎...

係9公, 口含bonaqua噴花, 踐踏花園, 破壞公物咁, 咩都見過曬... 香公睇得出係唔同level....

4點幾先去到, 行到去烏園已經過左5點.... 冇雀影....:55:

算數... 下次再去過....

呢條草好鬼死核突, 有冇打冷震?

基本上無執過色, 只係tune過WB, 機身+1saturation

仲有7月7咸蛋黃日落精華... 遲d先po.....:71:
Beautiful! ~
七八香公遊
今日冇事唔過海, 就帶埋相機順便去香港公園行個圈...

有啲相咁似嘅,但十一二點個太陽勁度呢,F22 ND8都超光

你用nd8..... 我用既係nd400.... :34:
樓主用咩機影架??? 好靚

回覆 5# 的文章

代答
樓主用Panasonic GH1,一部可換鏡頭但無反光鏡的非DC/DSLR
我反而想問,用了什麼鏡
KIT LENS
14-140? can macro?
ZOOM盡+0.5M, 夠用有突啦...
14 140 最高放大率0.2x (1/5),應該同我支18 105一樣喎,只係Panasonic塊sensor細啲影少啲
我對器材要求不大, 方便而又影到相就得...
果日我都係行左一個鐘到, 食快餐咁影, 志在出下汗減肥...
原帖由 Noctilux 於 9-7-2009 19:13 發表 我對器材要求不大, 方便而又影到相就得...果日我都係行左一個鐘到, 食快餐咁影, 志在出下汗減肥...

:71: :71: agree!
:73: indeed, c-hing did a good demonstration of micro 4/3 system, very impressive especially in rush!! seems to be outperform some big sized DSLRs
頭像被屏蔽
原帖由 Noctilux 於 9-7-2009 19:13 發表
我對器材要求不大, 方便而又影到相就得...
果日我都係行左一個鐘到, 食快餐咁影, 志在出下汗減肥...

太對了,影相器材真係愈輕便愈好啊,
下下去打仗咁,影相都影得唔Happy