Toysdaily 玩具日報

搬家!!!!!!!!!!!

關閉 [複製鏈接]
睇到E道
煙花好似不停把本來個問題拉遠:74: 又係道攪屎棍(煙花兄攪屎棍不合你,你要食)
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 fai06262002 於 30-6-2009 03:42 發表
睇到E道
煙花好似不停把本來個問題拉遠:74: 又係道攪屎棍(煙花兄攪屎棍不合你,你要食)

朋友~ 冷靜d, 心平氣和討論嘛~:34:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 moochi 於 30-6-2009 03:53 AM 發表

中 point.
當你想分享/睇人分享0既時侯,
去主版理應可以集合到所有想分享0既 post.
鐘意高達0既見到主版有新高達 post 會開心,
鐘意12"0既見到主版有新12" post 會開心,
同理, 我鐘意玩娃, 我都鐘意見到主版 ...

開版o既人可以決定咩野係主版:he:
首先我唔知今次閒聊區個post今日點解入咗黑洞,對此事暫且不評。
以下亦係我作為會員同TD其中一個管理員嘅個人觀感。
我唔係想同大家嘈,講真你語識我唔識你我針對你我係咪癡咗線?但有d野我都想講咗幾耐,又睇吓有冇人聽..
近排有會員唔高興自己個post去咗市場區或女生區,令我回想當初設立唔同分區嘅原因。
頭幾年TD係唔俾報價的,但好多會員都對"報/問價"非常熱衷,我地有時眼開眼閉,但跟住就俾一大班會員話TD變質喇,淨係講錢喇....當初設立市場區,就係想各色其式,唔中意唔好入唔使眼寃囉。但開咗區才發覺小部份人係想談論市場但唔中意入市場區….令我地都幾無耐。
至於女玩區,當初的確係為女members而設,隨之玩具界開始出現性感嘅著衫可動人偶,同時就有愛好者與非愛好者嘅單打駡戰,將呢類fig放喺一個專區希望避咗喺主版有呢類無謂駡戰。
我明白愛好者想多D人睇,但"主版冇罵戰,冇過界野"係我地(起碼係我) number 1 concern,要保持TD作為所有同好enjoy上嘅版。
同時,部份"著衫可動人偶"愛好者中意將個figure dispose得好性感著內衣放上床半露點再灑水点影相,然後其他同好replies流鼻血正啊云云....老實,係會令唔玩開嘅人睇得唔舒服。
有一点我好同意,點解PVC又冇咁多人嘈?我真係唔知,我兩樣都唔玩,但其實我覺得兩样都好正亦冇任何問題(我對女fig係中意睇相但唔中意玩),可惜我地唔係以自己嘅喜惡做管理。HK街外人而家個"道德標準"就係咁飄忽,一個唔中意就send信去淫審/教處。之前有會員話要出post出相黎"教識大家",好呀!但可唔可以唔好因為閣下嘅battle而以5年嘅TD做代價?
另一點我好同意就係figma/Fraulein/同著衫可動女人偶/12" 嘅界線分得唔清,玩具種類出得快,希望將來我地會分得更好。或者,如果大家識得自制,明白其他人喜愛嘅自己唔like亦毋需入去單打兩句……我成日諗,玩開玩具嘅人應該明白人地將一套價值觀強加喺自己身上係咩一回事……而呢件事係双向的。
最後,有兩樣嘢:1/將樓主嘅complains group埋一齊當然係為咗粉飾太平,根本主版就唔歡迎complain post,同一個post出5次亦唔啱數。2/講還講,唔知點解次次講兩講就有人會話移post係因為TD利益關係,真係吹到啤一声,同埋都幾心傷。
樓主係老會員,搞到大家唔開心,無論如何我地一定有要檢討嘅地方,特別係搬post時PM嘅message,要做好D。
呢個reply言語間或有得罪處,我唔想亦唔識”hea”大家,可能火D,希望大家原諒。
頭像被屏蔽
原帖由 fai06262002 於 30-6-2009 03:42 AM 發表
睇到E道

呢味野唔o岩我wow:he:
頭像被屏蔽
原帖由 moochi 於 30-6-2009 04:00 AM 發表

對對對對對 ~
你說得十分對,
依你所言,
我現在認為你係豬頭, 所以你就係豬頭。

真的對嗎?

我認為我是帥哥就是帥哥,管你是認為我是神:he:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽