Warmblood 發表於 10-9-2007 09:21:46

原文章由 大熊熊 於 9-9-2007 01:04 AM 發表
post"zero" 0A 同 0S
雖然舊貨新入, 但好鍾意.... 靚

:p
咁SV-51r點好..........

大熊熊 發表於 14-9-2007 11:47:32

原文章由 Warmblood 於 10-9-2007 09:21 AM 發表

咁SV-51r點好..........

可能無睇套卡通
所以SV-51 r 無乜感覺....
到依家都係只鍾意VF 系列.....

大熊熊 發表於 14-9-2007 11:59:13

各位macross fans
又係張個post 推上去嘅時間
1) M&M 1/48 再版, 有無大大會補入呀? 我就心大心細....因為唔平啊.....
2) 山口VF 呢幾日出啦, 有無大大訂咗?唔知有無黑三一咁驚喜呢?
:)

OST 發表於 14-9-2007 12:05:28

原文章由 大熊熊 於 14-9-2007 11:59 AM 發表
各位macross fans
又係張個post 推上去嘅時間
1) M&M 1/48 再版, 有無大大會補入呀? 我就心大心細....因為唔平啊.....
2) 山口VF 呢幾日出啦, 有無大大訂咗?唔知有無黑三一咁驚喜呢?
:)

報個到先!!

1) 我都係心郁郁, 雖然係比之前炒價平左好多, 但係都over2K, 真係好肉痛, 所以仲考慮緊:?

2) 我終於都趕得切訂貨, 等電話收貨中:)

大熊熊 發表於 14-9-2007 12:21:08

原文章由 OST 於 14-9-2007 12:05 PM 發表

報個到先!!

1) 我都係心郁郁, 雖然係比之前炒價平左好多, 但係都over2K, 真係好肉痛, 所以仲考慮緊:?

2) 我終於都趕得切訂貨, 等電話收貨中:)

1) 係喎,over 2K , 可以買部幾好嘅傻瓜DC機 / 兩個人去個短TRIP/ 25,6 隻山口式/ 2隻超獸重有找.....  :no:

2) ME TOO, 尋日取黑三一嗰陣順便訂10月嗰隻VF-1S 同真三一... :shy:

OST 發表於 14-9-2007 12:26:49

原文章由 大熊熊 於 14-9-2007 12:21 PM 發表

1) 係喎,over 2K , 可以買部幾好嘅傻瓜DC機 / 兩個人去個短TRIP/ 25,6 隻山口式/ 2隻超獸重有找.....  :no:

2) ME TOO, 尋日取黑三一嗰陣順便訂10月嗰隻VF-1S 同真三一.. ...
好兄弟!!

1) 我月頭已經買左GX-13, 依家又想買M&M, 25週年黑機又想買(不過真係太黑, 買入意欲唔係太強), part 2 盒蛋又話有得訂喇.......嘩真係放自己血呀:no:

2) 咁啱o既我又係訂左真三一 & VF-1S:)

Warmblood 發表於 14-9-2007 12:52:49

隻山口1J肯定因為比閘門cut左魚尾,得番個魚頭食,唔係點會"大頸胞"成咁........

大熊熊 發表於 14-9-2007 13:06:09

原文章由 Warmblood 於 14-9-2007 12:52 PM 發表
隻山口1J肯定因為比閘門cut左魚尾,得番個魚頭食,唔係點會"大頸胞"成咁........
:p :DD :DD

Warmblood 發表於 14-9-2007 16:18:40

早幾日發現退伍軍人。Yamato 1/60VF-1D + Amour
http://i174.photobucket.com/albums/w93/warmblood73/P1010021Correction.jpg

http://i174.photobucket.com/albums/w93/warmblood73/P1010020Correction.jpg

http://i174.photobucket.com/albums/w93/warmblood73/P1010019Correction.jpg

大熊熊 發表於 14-9-2007 16:38:21

舊化得唔錯,我早幾日終於見到第三隻1/60 VF 系嘅機(2手),就係大大呢款
可惜見得太遲.
我依家對1/48 情有獨鍾....變了心 :p
p.s 我當1/60 zero 系列=1/48 VF , 根本display 出來size 1樣嘛...
BTW, 早兩日小弟入咗第一隻 1/48 VF-1A藍機,本來認住10月先再買,但我見到個價唔使 8魚,又再失控..暴走..唉 :Q

Warmblood 發表於 14-9-2007 16:57:43

原文章由 大熊熊 於 14-9-2007 04:38 PM 發表
舊化得唔錯,我早幾日終於見到第三隻1/60 VF 系嘅機(2手),就係大大呢款
可惜見得太遲.
我依家對1/48 情有獨鍾....變了心 :p
p.s 我當1/60 zero 系列=1/48 VF , 根本display 出來size 1樣嘛.. ...

舊咩化呀!!!我就唔化。唔係影身高比較你睇,我好日都唔落地窖,落一落幾個鍾,先搬開絛路,然後去"穩"盒嘢係邊,穩"到嗱,一開,頂"咭"盒來,個"函"係邊!!!!!!!(你收唔掣的話,就快好似我咁,連自已買咗乜,放係邊都唔記得)
唔好為儲而儲,三干呎樓都唔掂!!!!!

OST 發表於 14-9-2007 17:05:24

原文章由 Warmblood 於 14-9-2007 04:57 PM 發表

舊咩化呀!!!我就唔化。唔係影身高比較你睇,我好日都唔落地窖,落一落幾個鍾,先搬開絛路,然後去"穩"盒嘢係邊,穩"到嗱,一開,頂"咭"盒來,個"函"係邊!!!! ...
講到啱呀, 我有陣都會問自己買咁多做乜, 擺晒係閣樓仔同床下底, 個display櫃好細(得幾格), 根本只可以display到十份一o既收藏品, 有時真係想賣晒佢地, 但係又唔捨得:no:

Warmblood 發表於 14-9-2007 17:12:08

原文章由 OST 於 14-9-2007 05:05 PM 發表

講到啱呀, 我有陣都會問自己買咁多做乜, 擺晒係閣樓仔同床下底, 個display櫃好細(得幾格), 根本只可以display到十份一o既收藏品, 有時真係想賣晒佢地, 但係又唔捨得:no:

Bro OST....唔捨得我諗一定會,所以究竟買完後悔,定買前考慮,呢個議題我地不如.................

OST 發表於 14-9-2007 17:13:46

M&M暫時見網上最平3條2+1個0

聽日會出mk, wc睇下

[ 本文章最後由 OST 於 14-9-2007 05:31 PM 編輯 ]

OST 發表於 14-9-2007 17:20:33

原文章由 Warmblood 於 14-9-2007 05:12 PM 發表

Bro OST....唔捨得我諗一定會,所以究竟買完後悔,定買前考慮,呢個議題我地不如.................
我依家好想買M&M, 但係真係再冇位擺or display, 我只可能將佢地擺\係衣櫃, 但係唔買又心郁郁

我覺得玩具對於男人黎講就好似女人行街買衫or珠寶首飾咁:no:
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: SDF-1, The TD MACROSS Brotherhood