stonekeung01 發表於 23-12-2023 15:18:21

METAL ROBOT魂<SIDE MS> MSZ-006C1[Bst] Z-PLUS Hummingbird

HJ介紹

Lawchee 發表於 23-12-2023 19:33:50

太好,等 S 高達再版。

熱狗OO 發表於 27-12-2023 10:40:56

Lawchee 發表於 23-12-2023 07:33 PM
太好,等 S 高達再版。

佢無話再販S高達喎....

tsang_20190721 發表於 27-12-2023 10:51:11

請問呢隻到賣街果陣, 會唔會係 Z-PLUS Type C + EX-S 背包呀? 因我無買 TYPE C, 到時應該會後追

alien133 發表於 27-12-2023 12:19:40

tsang_20190721 發表於 27-12-2023 10:51 AM
請問呢隻到賣街果陣, 會唔會係 Z-PLUS Type C + EX-S 背包呀? 因我無買 TYPE C, 到時應該會後追 ...

蜂鳥按照原設定就唔會係Type C+EX-S,起碼唔同顏色而且有專用連接件,如果KATOKI真係老作新設定賣貨,都唔係借EX-S背包,而係之前搭配S高達嘅Bst組件套裝

tsang_20190721 發表於 27-12-2023 12:32:00

ic, 唔該晒!

mpp025 發表於 27-12-2023 19:14:10

原來有出過依個設計組合,真係第一次見

wctse 發表於 31-12-2023 23:57:08

我想佢出metal robot z plus a1 red ver多D

純白騎士姬Saber 發表於 3-1-2024 18:37:27

病態真夠賤!出蜂鳥裝備就好啦
又要硬食C1型!

純白騎士姬Saber 發表於 3-1-2024 18:42:16

mpp025 發表於 27-12-2023 07:14 PM
原來有出過依個設計組合,真係第一次見

呢個組合紅藍zate plus出過
最早可追溯到Gundam fix figuration #0017A/B

hong1971 發表於 4-1-2024 11:13:48

純白騎士姬Saber 發表於 3-1-2024 06:42 PM
呢個組合紅藍zate plus出過
最早可追溯到Gundam fix figuration #0017A/B

紅藍A/B型 出過食玩添 原灰色就唔記得有無
如果人型態可能多d人記得

alien133 發表於 4-1-2024 12:35:20

hong1971 發表於 4-1-2024 11:13 AM

《月刊Model Graphix》嘅模型示例同小說增補設定集裡邊展示過,灰色Z PLUS Bst,之後Katoki再主推藍白、橙白迷彩嘅蜂鳥,灰色當冇事發生過一樣,今次雜誌煲水範例又攞出嚟,唔知會唔會按最初期版本商品化

https://gundam.fandom.com/wiki/MSZ-006C1%EF%BC%BBBst%EF%BC%BD_Zeta_Plus_C1_%22Hummingbird%22?file=C1_Bst.jpg
https://static.wikia.nocookie.net/gundam/images/f/f7/Model_Kit_Z_plus_C1_Humming_Bird.jpg

純白騎士姬Saber 發表於 4-1-2024 15:30:30

hong1971 發表於 4-1-2024 11:13 AM

食玩已經好後期啦,亦曾出過GFFMC0000/1005合金

熱狗OO 發表於 4-1-2024 17:16:41

我等紅白機 {:8_650:}

熱狗OO 發表於 4-1-2024 17:22:16

alien133 發表於 4-1-2024 12:35 PM
《月刊Model Graphix》嘅模型示例同小說增補設定集裡邊展示過,灰色Z PLUS Bst,之後Katoki再主推藍白、 ...
哇, 真係心跳的回憶, 呢本特刊我有架, 但同當年的女友(都唔知幾多十年)分開後無取回.... 依家變成神台級去日本搵都唔易

1/144 FIX的藍白我有, 由於開完根本難以塞番入盒, 又牙炸, 固此長在櫃我日日望住望左OVER十年分分鐘廿年都黎, 小矩魯尾甩手又揸唔到枝長槍既, 我煲熱滾水浸枝槍令佢 "若干變型" 都搞唔掂, 都痴乜線, 同埋變一次型都爆一兩忽, 堅臭作;

1/100果隻大FIX會好D掛? 但果排窮無買, 我只知白色係原膠色當年被DILL到飛起, 仲係睇TOYSDAILY得知的
頁: [1] 2
查看完整版本: METAL ROBOT魂<SIDE MS> MSZ-006C1[Bst] Z-PLUS Hummingbird