Vince 發表於 19-1-2021 12:39:10

FLAME TOYS 合機巧《POWER RANGERS / 恐龍戰隊》Dino Megazord 大獸神

stonekeung01 發表於 19-1-2021 12:43:05

The concept of the new brand is
『Transform & Combine』!

The new brand name and the first one ...
『[合機巧 -Go! Kara Kuri Combine-] Dino Megazord』

https://twitter.com/flametoys_st ... 80062734467077?s=20

Garycharm 發表於 19-1-2021 16:16:17

個「合」字,令我諗起當年y記果隻群雄「合」。{:1_222:}

真係不堪回首

bigbigfriend 發表於 19-1-2021 16:40:00

Pose+ 、Threezero、Actiontoy、CCStoys、Flametoys千值練這些非日本廠商(千值練只能說半間日本廠)不停推出日系巨大機械人合金,反而日本廠就算Bandai近年都沒那麼熱忠去推出,最多都是”好微笑”一堆易爛模型.......

鷹頭獅 發表於 19-1-2021 17:02:46

大獸神對翼點嚟架?
唔通一開場就6人?

G-man 發表於 19-1-2021 21:56:10

係「孩之宝」出品的美版超級戰隊玩具哦!!

tower 發表於 20-1-2021 07:34:36

高高抛牙爛渣~

E隻变到又得喎,又要乖乖比$

laiken 發表於 20-1-2021 08:20:55

鷹頭獅 發表於 19-1-2021 05:02 PM
大獸神對翼點嚟架?
唔通一開場就6人?

應該係翼龍嗰對唔摺埋收喺心口,拆出嚟變大裝背脊

仲有,霸王龍條尾唔屈上背脊就咁喺後面條條揈

呢個設計真係over咗

肉餅 發表於 20-1-2021 10:03:51

有D設計過激噶感覺,如果無背部大翅膀同條尾,我覺得整體感覺好唔少。
而家有D畫蛇添足噶感覺。
仲有翼龍的翅膀唔係生咁樣,裡個是鳥的翅膀先會有一折折羽毛的感覺,翼龍翅膀應該係一片過的,參考一下絕對無敵獅人鳳裡面的百勝龍王對翼,或者千值練自己本家噶翼龍蓋塔三一的翅膀,就明顯感覺到唔對路。
最後,2020年真的窮,2021也都唔會忽然變得幾有錢,我強烈建議,如果唔要翅膀,重新設計一下,能不能便宜個1000蚊??

Garycharm 發表於 20-1-2021 10:47:28

扮GGGG         :he:

eddiem249 發表於 20-1-2021 10:53:47

bigbigfriend 發表於 19-1-2021 04:40 PM
Pose+ 、Threezero、Actiontoy、CCStoys、Flametoys千值練這些非日本廠商(千值練只能說半間日本廠)不停推出 ...

因為本土唔多好賣掛

笨大出下HELLO KITTY 高達呀,龍珠呀嗰啲,好賣過啲老宅機人IP啦

宜家一季動畫,9成係賣萌賣女同異世界,新一代唔玩咩高達機械人啦

ToyKnife 發表於 20-1-2021 11:39:33

FLAME TOYS 鐵機巧由Star Saber同Victory Leo開始咗「合體」之路,可能因為咁索性出條LINE係專做「真」變形合體。

話說,如果「合機巧」係行鐵機巧高質合金路線,鐵機巧只做造型可動都收隻隻兩千元以上,「合機巧」期望收1000以下可能性係近乎零。如果size、合金量、可動等接近鐵機巧系列,我估要「合機巧」隻隻都要2500甚至3000以上。:67:

鐵機巧嘅Victory Leo未出,真係唔知FLAME TOYS做合體機的工藝如何,如果keep到鐵機巧一向品質,POSE+會有對手~~!

p.s. 太好了,越來越多細廠出招,笨大仲食老本揸往晒啲licenses又死唔出玩具,遲早玩完。最近好多隻合金魂我已經skip咗。:67:

Garycharm 發表於 20-1-2021 15:18:45

ToyKnife 發表於 20-1-2021 11:39 AM
FLAME TOYS 鐵機巧由Star Saber同Victory Leo開始咗「合體」之路,可能因為咁索性出條LINE係專做「真」變形 ...

原來超合金魂對上果隻合體/變形已經係2019年機甲艦隊、再上一隻係帝三一。
2020年合體/變形類算係食白果。

今年2021暫時兩隻,黑翼如果唔計佢同gx-13r合體,似乎唔會點錯,
至於隻高迪安.......本來已經麻麻,忽然走隻POSE+天威出o黎成件事即刻七晒。

我對大獸神完全冇感,呢隻唔關我事,不過我同師兄一樣樂見百花齊放!

講多次「鐵機巧」&「合機巧」,
真係令我諗起「群雄鋼」之後隻爛鬼「群雄合」。
希望呢隻合機巧生生性性~~~~~

eddiem249 發表於 20-1-2021 15:38:04

ToyKnife 發表於 20-1-2021 11:39 AM
FLAME TOYS 鐵機巧由Star Saber同Victory Leo開始咗「合體」之路,可能因為咁索性出條LINE係專做「真」變形 ...
笨大玩完?你咪傻啦,2020年咁既經濟環境,只係跌了少少

(¥million)
FY2018.3FY2019.3FY2020.3FY2021.3
(Forecasts)
Net salesToys and Hobby222,417242,865253,714250,000
Network Entertainment326,537340,927328,079305,000
Real Entertainment90,549101,49391,75370,000
Visual and Music Production40,69145,51846,95125,000
IP Creation16,97022,46423,49730,000
Other27,64029,76431,05430,000
Elimination and Corporate△46,493△50,687△51,061△60,000
Operating ProfitToysand Hobby14,47621,71026,73326,000
Network Entertainment50,15047,53443,87938,000
Real Entertainment3,1684,264△1,502△12,000
Visual and Music Production6,6188,7978,032500
IP Creation5,2645,0206,2694,000
Other7671,1971,3461,000
Elimination and Corporate△5,421△4,480△5,983△7,500

https://www.bandainamco.co.jp/ir/index.html
日本本土銷售額遠超整個亞洲區

(¥ million)
FY2018.3FY2019.3FY2020.3FY2021.3
(Forecasts)
Net salesJapan538,983595,291578,922496,000
America51,78746,79753,55349,500
Europe45,13643,90044,16843,500
Asia42,40646,35947,34761,000
Operating ProfitJapan64,40875,57672,59844,500
America4,4824,8664,7723,000
Europe4,9713,1212,1583,000
Asia7,0087,0465,3394,500

最好賣既IP係龍珠,第2係高達,第3係RIDER
(有錯請指正)

佢地重點會放咁多資源開發合金魂? 唔好再對合金魂有期望啦

Vince 發表於 20-1-2021 15:47:12

Garycharm 發表於 20-1-2021 03:18 PM
原來超合金魂對上果隻合體/變形已經係2019年機甲艦隊、再上一隻係帝三一。
2020年合體/變形類算係食白果 ...

但 2020 有 DX 超合金魂 V型。唔係好「白果」 ja。
黎緊又有 高迪安 同 無敵3x1 ...
各自各精彩 la。
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: FLAME TOYS 合機巧《POWER RANGERS / 恐龍戰隊》Dino Megazord 大獸神