大凱撒 發表於 23-7-2017 12:14:09

wilson3a10 發表於 22-7-2017 07:42 PM
唔似

CHING你攞呢張嘉朵嘅招牌劇照出嚟,12吋都唔係對手啦{:1_203:}。回說隻SHF,面相最大問題相信响額骨(眼對上)同顴骨(鼻兩邊)做得太深,令到個平常樣老咗同似猿人,反而啲誇張表情好返啲(例:吼叫樣)。另一個問題係道眉,嘉朵真人道眉好齊整(認真係眉清目秀{:1_221:}),但隻SHF唔知係反光定真係咁,總覺得道眉好疏落。到時要睇吓有冇神人CHING可以幫WW紋返靚道眉,有限度解決部份問題。

driftchu 發表於 23-7-2017 12:33:39

今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修圖,就算電影

driftchu 發表於 23-7-2017 12:39:09

Deleted Deleted Deleted Deleted

driftchu 發表於 23-7-2017 12:45:16

driftchu 發表於 23-7-2017 12:33 PM
今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修 ...
今次我又幫一幫做頭雕果面,無論人手雕同3D做都其實會同電影有分別,一來電影有化妝,有打燈,二來後期有修圖,就算電影入面個人樣同海報上面個人樣都有出入,手上data唔同,已經好大出入,加上有時縮到幾cm一個頭雕,會有一定既美學修正,修正得如何,亦係另一似唔似唔似既關鍵所在

所以似唔似,有時真係好主觀地客觀,廠家同玩家都會係

Mcfarlane 發表於 23-7-2017 13:42:28

麥美恩   :x

wilson3a10 發表於 23-7-2017 13:50:33

G3X 發表於 23-7-2017 16:17:34

bonna 發表於 22-7-2017 10:17 PM
個樣真係好恐怖...唔知可唔可以換番MAFEX個頭,個身就無敵

黑武士唔得,其他人就知了:(

jeffloh 發表於 23-7-2017 22:38:47

如果SHF出齊成team人(JL) 都會買, 只係怕無啦啦有一兩隻係"魂限"要食貴價...

bonna 發表於 23-7-2017 22:47:21

jeffloh 發表於 23-7-2017 10:38 PM
如果SHF出齊成team人(JL) 都會買, 只係怕無啦啦有一兩隻係"魂限"要食貴價...

唔洗怕喇

實會

gumng 發表於 23-7-2017 23:56:46

SHF JL 必買, 點都唔會再買MAFEX

gumng 發表於 23-7-2017 23:59:10

taken 發表於 22-7-2017 10:00 PM
not bad i buy

咁都話唔似?? 買定花生睇下 MAFEX 又出D 咩野WW咁高質

JOKER219 發表於 24-7-2017 00:21:45

gumng 發表於 23-7-2017 11:56 PM
SHF JL 必買, 點都唔會再買MAFEX

點解唔買MAFEX?
依個系列我無買過
想問下有咩問題?

gumng 發表於 24-7-2017 00:25:04

JOKER219 發表於 24-7-2017 12:21 AM
點解唔買MAFEX?
依個系列我無買過
想問下有咩問題?

唔計斷頸, 斷手腳, 甩手同甩腳

關節差到無朋友, 玩兩玩連企都企唔到

JOKER219 發表於 24-7-2017 00:28:48

gumng 發表於 24-7-2017 12:25 AM
唔計斷頸, 斷手腳, 甩手同甩腳

關節差到無朋友, 玩兩玩連企都企唔到

隻隻都係點點?
價錢同shf比呢?

taken 發表於 24-7-2017 08:53:14

Mafex 除左怕關節問題外整體上比SHF造得好。
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 2017年12月 SHF WONDER WOMAN (JUSTICE LEAGUE) (官圖P4)