bluntdae 發表於 23-6-2017 21:59:03

HighLamb 發表於 23-6-2017 07:52 PM
如果貨品有代理入口(即 "行版"),價錢就通常會平一點。
有無"行版",亦要留意"版權"個受權條款,例如這一 ...

多謝師兄解答
即係 shf有行版 所以價錢會平d
mafex冇行版 所以會貴d?

孫行者 發表於 24-6-2017 08:41:19

bluntdae 發表於 23-6-2017 09:59 PM
多謝師兄解答
即係 shf有行版 所以價錢會平d
mafex冇行版 所以會貴d?

Bandai SHF有分港版(有萬代鐳射貼紙)同無鐳射貼紙嘅日版

MAFEX一樣有分港版同日版,港版有Elite精英玩具貼紙,日版無貼紙

日版貴過港版

wilson3a10 發表於 24-6-2017 11:51:51

jeffloh 發表於 24-6-2017 12:58:33

昨天已入手, 本身唔打算買所以無訂, 但見價錢OK, 又幾靚所以都買了. 玩了一陣, 關節, 可動都不錯, 係塊cape設計上有d怪, 雖有鐵線但都唔可以隨意set個形狀

yy23455699 發表於 24-6-2017 13:04:53

jeffloh 發表於 24-6-2017 12:58 PM
昨天已入手, 本身唔打算買所以無訂, 但見價錢OK, 又幾靚所以都買了. 玩了一陣, 關節, 可動都不錯, 係塊cape ...

件斗篷竟然係咁,仲滿心希望諗住今晩提貨

HTK 發表於 24-6-2017 18:35:35

無訂, 唔知出面多唔多貨呢

bluntdae 發表於 24-6-2017 21:04:18

孫行者 發表於 24-6-2017 08:41 AM
Bandai SHF有分港版(有萬代鐳射貼紙)同無鐳射貼紙嘅日版

MAFEX一樣有分港版同日版,港版有Elite精英玩具 ...

MAFEX 6400yen 米青 訂價hkd 462
SHF6264yen 米青 訂價hkd 359

所以上面既情況可能係日版同港版既分別?

driftchu 發表於 24-6-2017 21:12:23

shf件件篷

追風 發表於 25-6-2017 02:07:52

這支很不錯,值得收{:1_208:}

孫行者 發表於 25-6-2017 05:26:01

bluntdae 發表於 24-6-2017 09:04 PM
MAFEX 6400yen 米青 訂價hkd 462
SHF6264yen 米青 訂價hkd 359

米青只可以訂到港版(行)

孫行者 發表於 25-6-2017 10:07:43

近日入手{:1_203:}
http://i392.photobucket.com/albums/pp8/b1991025/Bandai%20SHF%20Dark%20Knight%20BATMAN_zpsylbvyqeh.jpg

Gainax 發表於 26-6-2017 09:03:57

jeffloh 發表於 24-6-2017 12:58 PM
昨天已入手, 本身唔打算買所以無訂, 但見價錢OK, 又幾靚所以都買了. 玩了一陣, 關節, 可動都不錯, 係塊cape ...

同意師兄見解,我有mafex ver2 未入手,

但見其他師兄出圖個cape都set到好怪,無論扣位開始至cape尾都好唔自然...

我無實物在手玩過,但唔理解係咩原因,只見塊cape本身都厚得滯

jeffloh 發表於 26-6-2017 10:42:47

Gainax 發表於 26-6-2017 09:03 AM
同意師兄見解,我有mafex ver2 未入手,

但見其他師兄出圖個cape都set到好怪,無論扣位開始至cape尾都好 ...

個人意見: 佢cape內的鐵線唔係一條條好幼那種, 而係一條"寬條麵"咁, 如果講成壞處就係"太硬", 變成個cap成個形走晒出來好難微調. 我無MAFEX ver2, 只得ver 1, 但ver1的cape我覺得太薄唔夠靚.

Gainax 發表於 26-6-2017 14:24:40

jeffloh 發表於 26-6-2017 10:42 AM
個人意見: 佢cape內的鐵線唔係一條條好幼那種, 而係一條"寬條麵"咁, 如果講成壞處就係"太硬", 變成個cap ...

原來係咁..

唔怪得塊cape 撐到似遮骨效果,反而似充左電打開滑翔果個型態

頁: 1 2 3 4 5 [6]
查看完整版本: 2017年6月 SHF BATMAN (The Dark Knight) (官圖P2)