mushroom 發表於 21-5-2017 22:42:31

jeffloh 發表於 21-5-2017 07:41 PM
batpod見佢上次toy show 有出prototype呀

有出辦咁機會大後多,只係mafex已經出得唔錯。bandai會有甚麼突破。

反而我想出tumbler,因為呢個size無廠出得靚

Nashlam 發表於 22-5-2017 00:05:59

Mafex has made Batpod?{:1_215:}

jeffloh 發表於 22-5-2017 00:56:49

Nashlam 發表於 22-5-2017 12:05 AM
Mafex has made Batpod?

15年的事了

https://www.youtube.com/watch?v=jkXakTi2KD4

jeffloh 發表於 22-5-2017 01:00:26

mushroom 發表於 21-5-2017 10:42 PM
有出辦咁機會大後多,只係mafex已經出得唔錯。bandai會有甚麼突破。

反而我想出tumbler,因為呢個size ...

我對車無太大興趣, 因為咁多年, 講真要買的都買了. 車佔的空間又多, 玩法又比figure少, 對我來說純粹影張相...

我自己最喜歡都係SIC batman & batpod, 是我第一架batpod, 到依家我都覺得好型~

mushroom 發表於 23-5-2017 08:40:14

jeffloh 發表於 22-5-2017 01:00 AM
我對車無太大興趣, 因為咁多年, 講真要買的都買了. 車佔的空間又多, 玩法又比figure少, 對我來說純粹影張 ...

當年都想入桂正和版batpod

不過炒價忍手

taken 發表於 22-6-2017 23:59:17

not bad

https://scontent.fhkg4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19424564_1502216379840115_7011670288390512943_n.jpg?oh=4665076cf93b3d865e64b31a546675da&oe=59CEBF20

takeshi 發表於 23-6-2017 00:18:12

shf呢隻TDK係完勝mafex2.0:67:

bluntdae 發表於 23-6-2017 01:32:25

taken 發表於 22-6-2017 11:59 PM
not bad

師兄幾錢入手?

taken 發表於 23-6-2017 07:43:07

bluntdae 發表於 23-6-2017 01:32 AM
師兄幾錢入手?

四圍差不多價格,早買早享受啦。

taken 發表於 23-6-2017 07:45:17

如果俾多個人面頭就完美……笨大留一手再出改版。

孫行者 發表於 23-6-2017 10:03:18

takeshi 發表於 23-6-2017 12:18 AM
shf呢隻TDK係完勝mafex2.0

http://i392.photobucket.com/albums/pp8/b1991025/19366408_10155184380427931_5775177899577927567_n_zpswrc5dqs4.jpg

bluntdae 發表於 23-6-2017 16:12:35

有少少疑惑
點解MAFEX 6400yen 米青 訂價係hkd 462
但SHF6264yen 訂價係hkd 359
新手入坑 唔太明白d價錢係點訂
有冇師兄可以解答下

HighLamb 發表於 23-6-2017 19:52:30

bluntdae 發表於 23-6-2017 04:12 PM
有少少疑惑
點解MAFEX 6400yen 米青 訂價係hkd 462
但SHF6264yen 訂價係hkd 359

如果貨品有代理入口(即 "行版"),價錢就通常會平一點。
有無"行版",亦要留意"版權"個受權條款,例如這一類 美國電影版權,電影公司會將 版權分開不同地方國家受權,如果 Bandai 只同 美國華納電影公司只購買了日本單一地方的版權的話,其他地方是不能 "用直接渠道" 銷售。:36:

Knightmare 發表於 23-6-2017 20:59:27

已取貨
但都要揀幾盒先搵到盒面相無問題
咀附近容易有墨屎,買既師兄小心睇

neoneo 發表於 23-6-2017 21:39:25

買左,其實shf件袍唔夠mafex靚:78:
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 2017年6月 SHF BATMAN (The Dark Knight) (官圖P2)