mugfei 發表於 24-6-2016 22:26:29

69 發表於 24-6-2016 12:45 AM
髖關節不耐玩?
一格一格咁,點會不耐玩呀......唔好玩就真...

playarts 關節呀.....其實都不用多問。:no:

kinkin96 發表於 25-6-2016 18:37:19

請問師兄有冇買之前PLAY ARTS GE BTAMAN~
可唔可以拍埋一齊影張相
我想知會唔會又高度不一:(

賞金獵人 發表於 25-6-2016 19:13:50

kinkin96 發表於 25-6-2016 06:37 PM
請問師兄有冇買之前PLAY ARTS GE BTAMAN~
可唔可以拍埋一齊影張相
我想知會唔會又高度不一

呢款PA BVS 系列,人設係細隻D

http://i1308.photobucket.com/albums/s605/Chun_Leung_Lam/2016-06-25%2019.07.11_zpsblft70hh.jpg

Batman v Superman: Dawn of Justice Play Arts Kai Batman
Size: about W180mm × D120mm × H247mm

Batman v Superman: Dawn of Justice Play Arts Kai Armoured Batman
Size: about W260mm × D80mm × H250mm

Batman: Arkham Origins Play Arts Kai Batman
Size: about W320mm × D70mm × H270mm

高度分別 247 / 250 / 270MM

kinkin96 發表於 26-6-2016 10:45:06

thanks 師兄:))))

nugudam 發表於 26-6-2016 13:05:35

Play arts 今冷無乜大改造型,反而更好睇受落.

mugfei 發表於 26-6-2016 19:01:00

改埋條硬膠披風,舒服晒。

http://i1368.photobucket.com/albums/ag168/mugfei/Mobile%20Uploads/20160626_083210_zpsexhmm2tj.jpg
http://i1368.photobucket.com/albums/ag168/mugfei/Mobile%20Uploads/20160626_083224_zpszjrqzutd.jpg
http://i1368.photobucket.com/albums/ag168/mugfei/Mobile%20Uploads/20160626_081506_zpsfcklity0.jpg
http://i1368.photobucket.com/albums/ag168/mugfei/Mobile%20Uploads/20160626_081442_zpslzfq7nvy.jpg

mugfei 發表於 26-6-2016 19:03:19

賞金獵人 發表於 25-6-2016 07:13 PM
呢款PA BVS 系列,人設係細隻D

GOOD PHOTO, THX

賞金獵人 發表於 26-6-2016 19:05:32

mugfei 發表於 26-6-2016 07:01 PM
改埋條硬膠披風,舒服晒。

真係好正喎:handshake:

請問件黑披係邊到有得買?

mugfei 發表於 26-6-2016 19:19:15

賞金獵人 發表於 26-6-2016 07:05 PM
真係好正喎

請問件黑披係邊到有得買?

呢件披風係舊物, 由MEDICOM 隻黑武士拆出來的。以前亂買玩具係咪都入,唗錢之餘無地方放, 好處係而家屋企好多散件。:49:

bonna 發表於 27-6-2016 01:07:22

好想將兩隻都改軟披,好玩好多,硬披好難平衡

jeffloh 發表於 27-6-2016 09:06:03

改用布cape馬上好好多. 我之前都有說其中一個我最唔喜歡play arts的地方就係佢塊硬直cape, 令到figure幾可動都好, 都會比cape頂住而做唔出太多pose. 正奇怪cape好似太大, 原來是1/6的比例, 咁唔怪得了~

mugfei 發表於 27-6-2016 19:37:56

jeffloh 發表於 27-6-2016 09:06 AM
改用布cape馬上好好多. 我之前都有說其中一個我最唔喜歡play arts的地方就係佢塊硬直cape, 令到figure幾可 ...

好在medicom 身型較矮,勉強可以接受。之前想用ht batman 就真係太oversize。

純白騎士姬Saber 發表於 20-7-2016 19:36:53

賞金獵人 發表於 23-6-2016 02:52 PM
援一個
氣勢都出來了...就差神奇女俠...
3隻之中,裝甲BATMAN造型上色同感覺比較好,值得入手 ...

{:1_377:}

你等到了
ww出咗

賞金獵人 發表於 20-7-2016 22:06:14

純白騎士姬Saber 發表於 20-7-2016 07:36 PM
你等到了
ww出咗
我見到實物隻手joint位突晒出黎好唔靚...

可能買HT果隻(包膠手)...

還在考慮要不要雙入:36:

純白騎士姬Saber 發表於 21-7-2016 07:58:07

賞金獵人 發表於 20-7-2016 10:06 PM
我見到實物隻手joint位突晒出黎好唔靚...

可能買HT果隻(包膠手)...

你玩Play arts kai設計素體規格就已經有心理準備Joint位突架啦
你batmanx3都唔係無e個問題
咁樣即係接受咗?

頭雕好讚
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Play Arts 改裝甲蝙蝠俠開盒