LTC 發表於 23-3-2016 12:25:03

(全已售/ All Sold Out)

(Item 1 已售/ Item 1 Sold Out)

(Item 2 已售/ Item 2 Sold Out)

草根雜品 發表於 23-3-2016 12:38:16

可否留1A ? Thx

LTC 發表於 23-3-2016 13:18:43

VF-1A + Super/Strike Part Reserved for you.

司馬易 發表於 23-3-2016 16:28:09

如果放套1/48 連反應裝甲出嚟

唔知會唔會比人秒殺 {:1_215:}

LTC 發表於 23-3-2016 16:47:12

Hi. 師兄, 秒殺機會很90%大, 因為外面難買返. 單機都可以, 但套反映裝甲 or 寶貝鴨裝備 外面都難找, 又無人放.
因為您如果放左, 很太機會買唔返套甲. 可能 1/48 單機都可以買返, 但唔知是否合自己心水的型號.
皆因: YAMATO 已摺了!!!!!
YAMATO Macross 1/48, 1/60 已成絕响:sad:
我儲1/48 已心足了. 1/48 太大, 太正!:D

LTC 發表於 23-3-2016 22:34:58

Nela 師兄, display 實物就困難D,因為全部未開.如
1)麥斯米娜紅藍機寶貝鴨形態各1盒,
2)VF-1S(福卡機), VF-1S(一条輝機)
3)VF-1J w/Super pack,
4)VF-1A(電影版一条輝機), VF-1A(電影版Max機),
5)VF-1A(TV Max機),
6)VF-1A(TV柿崎機),
7)VF-1A(Wood Land Color)w/ Armored parts, and
8)1/48 Super/Strike Parts 5 盒,
9) 1/48 Armored Parts 2盒   
10) 專用stands x 5盒 .......等等
其實好多師兄都有我以上,只是他們真人不露相呢!!!

司馬易 發表於 24-3-2016 02:47:09

LTC 發表於 23-3-2016 10:34 PM
Nela 師兄, display 實物就困難D,因為全部未開.如
2)VF-1S(福卡機),...

想請教師兄知唔知價

我其中有部1/60嘅偵察機(大圓碟嗰部)

冇盒有羌明書,但係左右兩側 要自己組裝既天線(少咗一枝)

(類似牙簽咁上下,不過搵人翻件 應該唔難)

請教師兄,唔知值咩水位?

nela 發表於 24-3-2016 10:22:29

LTC 發表於 23-3-2016 10:34 PM
2)VF-1S(福卡機),...

5盒 stand 同 fast pack......勁

1:48 我只有夫婦機,福卡1s 連輕甲,一條輝1J連重甲...全開丟盒屍站...

草根雜品 發表於 24-3-2016 11:00:48

nela 發表於 24-3-2016 10:22 AM

1:48 我只有夫婦機,福卡1s 連輕甲,一條輝1J連重甲...全開丟盒屍站. ...

1:48 我只有夫婦機已見越來越貴, 想後追都感到有點吃力。

LTC 發表於 24-3-2016 11:22:24

草根雜品師兄,
係呀, 這對麥斯米娜紅藍機, 真係超貴架! 無論什樣都唔好放售.
現在唯有慢慢儲吧. 有機會的. 我們只希望日本唔好陸沉就得. 我講真的. Not Kidding!

LTC 發表於 24-3-2016 11:23:54

nela 發表於 24-3-2016 10:22 AM

1:48 我只有夫婦機,福卡1s 連輕甲,一條輝1J連重甲...全開丟盒屍站. ...

Nela 師兄,
您都唔少喎. 您都好勁秋喎!
您亦有麥斯米娜紅藍機, 已經系最正(我覺得). 因為有D Ching有玩Macross 1/48 的都唔齊, 時常只有麥斯w/Super pack, 米娜紅機就找到到"心水"的, 唔係無, 係超貴, 又要1 對買, HKD5k以上. 點買呀?
所以我同您都唔好放呀!幾窮都唔好買, 係買唔返的

LTC 發表於 24-3-2016 11:27:17

司馬易 發表於 24-3-2016 02:47 AM
想請教師兄知唔知價

我其中有部1/60嘅偵察機(大圓碟嗰部)

司馬師兄, 等我check 下先. 稍等. Tkx!

nela 發表於 24-3-2016 12:43:55

LTC 發表於 24-3-2016 11:23 AM
Nela 師兄,
您都唔少喎. 您都好勁秋喎!
您亦有麥斯米娜紅藍機, 已經系最正(我覺得). 因為有D Ching有玩 ...

都係主角機啦~~~紅籃機當時翻出 $1400/2只.....祇到

http://i141.photobucket.com/albums/r72/nela7772/marcross/DSC_1231_zps2jdxzjls.jpg

LTC 發表於 24-3-2016 13:33:23

師兄, 勁呀!!!!
$1400 而家都覺等平, 但當時$1400 以當時物價, 價值係應好貴的.
這麥斯米娜紅藍機 , 我之前從日本買大約:
Super麥斯藍機(中古) Yen 15000;
Super米娜紅機(全新) Yen 20000 (6.5算),
即共約HKD2300.

雖然我都有這幾隻, 但見到您的超時空寶貝, 我都好激動 + 感動呀!
我已經 cap 左這幅片做我公司部腦個Mon的Wall paper la. Thanks :shy:

nela 發表於 24-3-2016 15:05:22

真係賞面, 以下之前影落

http://i141.photobucket.com/albums/r72/nela7772/marcross/L1010713.jpg

之前分享 Macross 玩物
http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=245064&extra=page%3D1&page=1
頁: [1] 2
查看完整版本: (全已售/ All Sold Out)