LTC 發表於 24-3-2016 16:15:12

司馬易 發表於 24-3-2016 02:47 AM
想請教師兄知唔知價

我其中有部1/60嘅偵察機(大圓碟嗰部)

司馬師兄, 我估您係講緊呢?
** 申利: 我沒買或擁有這隻VE-1 **

Pic source: AmiAmi Jp

LTC 發表於 24-3-2016 16:22:58

我頂!!! Nela 師兄您... ... 咁正... ... D相, 我都要show 下off先.:he:
以下是我公司枱頭的VF-1A + 寶貝鴨
多多支持, 請投 我 3號 神聖一票. 多謝多謝!(Kidding):75:

LTC 發表於 24-3-2016 16:41:56

我之所以放售那麼多Yamato 1/60, Hi-metalR, 1/55 等等玩具,
Because of them below: 之前入左它們, size 很大, 花了點錢, 老婆唔批入境, 故借左公司之位呀, 櫃呀放住先.
等風聲無咁緊, 才偷運. 希望您們各師兄, 無咁慘啦!!!!
這是我之前說儲左未開的1/48 倍份:

以下便是我放售的原因, 無位, 要套D現, 幫補番$.
如果係師兄您們, 又會否好似我咁, 忍心放Yamato 1/60, Hi-metalR, 1/55 等等玩具?

(以上只是冰山一角)

LTC 發表於 24-3-2016 17:09:53

nela 發表於 24-3-2016 03:05 PM
真係賞面, 以下之前影落

我頂!!! Nela 師兄您... ... 咁正... ... D相, 我都要show 下off先.
以下是我公司枱頭的VF-1A + 寶貝鴨
多多支持, 請投 我 3號 神聖一票. 多謝多謝!(Kidding)

LTC 發表於 24-3-2016 17:10:55

草根雜品 發表於 24-3-2016 11:00 AM
1:48 我只有夫婦機已見越來越貴, 想後追都感到有點吃力。

草根雜品師兄,
係呀, 這對麥斯米娜紅藍機, 真係超貴架! 無論什樣都唔好放售.
現在唯有慢慢儲吧. 有機會的. 我們只希望日本唔好陸沉就得. 我講真的. Not Kidding!

nela 發表於 24-3-2016 18:11:01

LTC 發表於 24-3-2016 05:09 PM

sorry , 我 focus o左去南原千鶴處:35:

Z gundam 換 part jumbo grade .... :47:...正

超時空世紀 ... 好新淨

新三一.....神物

司馬易 發表於 24-3-2016 19:35:28

LTC 發表於 24-3-2016 04:15 PM
司馬師兄, 我估您係講緊呢?
** 申利: 我沒買或擁有這隻VE-1 **

師兄 : 嗰時年幼無知

居然將個盒連支(牙簽)一齊掉咗

只剩番一邊,買番嚟都從未變過型    {:1_373:}

司馬易 發表於 24-3-2016 19:48:36

我部係初版,唔知之後有咩分别。

值錢嘅就 搵人翻件,或放咗佢 {:1_229:}

我都只有1/48,呢部係唯一1/60,所以想請教。。。

LTC 發表於 24-3-2016 21:57:35

司馬易 發表於 24-3-2016 07:48 PM

值錢嘅就 搵人翻件,或放咗佢

師兄你手上的初版,應該是合金腳的, 合金件的.Right?
都值錢,可借無盒, 加上欠一件膠天缐,很大機會比人壓價賤賣.
如果唔係無位放,又不是等錢用,就唔好放售喇!
個件膠天缐唔複雜架,自己找些模型件,自己配上便OK啦.
反正變形又無問題, 值得收藏.
外面最缺的是這架VE-1 及 VT-1(即電影版橙色訓練用機-一条輝和明美遊土星個幕)
之前我都VT-1 1/60 初版合金腳, 之前都放售左,超大盒,無位!

LTC 發表於 24-3-2016 22:14:45

nela 發表於 24-3-2016 06:11 PM
LTC 發表於 24-3-2016 05:09 PM

多謝!
日後有機會拆開影D 相同師兄你及大家欣賞下!
這些只是部分, 仲有Unifive 超真合金的下馬神Box set(原色版), 197x年TOMY 製IDEO依迪安電子發光發聲玩具..... etc.

nela 發表於 24-3-2016 22:34:29

司馬易 發表於 24-3-2016 07:48 PM

值錢嘅就 搵人翻件,或放咗佢

剛在駿河屋見到中古¥3xxxxx

http://www.suruga-ya.jp/product/detail/602124174001

司馬易 發表於 24-3-2016 22:59:03

LTC 發表於 24-3-2016 09:57 PM
師兄你手上的初版,應該是合金腳的, 合金件的.Right?
都值錢,可借無盒, 加上欠一件膠天缐,很大機會 ...

感謝師兄提點:64:

LTC 發表於 24-3-2016 22:59:17

nela 發表於 24-3-2016 10:34 PM

http://www.suruga-ya.jp/product/detail/602124174001

Thanks!      

司馬易 發表於 24-3-2016 23:07:12

nela 發表於 24-3-2016 10:34 PM

原來咁少有。謝謝師兄資訊:64:
頁: 1 [2]
查看完整版本: (全已售/ All Sold Out)