til520102 發表於 21-11-2015 18:19:03

之前只有官圖的時候我一直以為官方的意思是會有"外型優先頭部",
沒想到真的會是"非變型前的頭部"

k_dash 發表於 21-11-2015 20:49:09

til520102 發表於 21-11-2015 06:19 PM
之前只有官圖的時候我一直以為官方的意思是會有"外型優先頭部",
沒想到真的會是"非變型前的頭部"
話說開面罩頭: 我一直諗點解超合金魂果隻GGG個面罩不可拆? 話哂係有TV裡有出現過的場面, 好啦都估後加的pack會有, 點知係咁樣重現, 老實有D失望 (照睇個新頭無設計到面罩可拆, 要有返面罩就要換面, 呢pack嘢都收咁貴, 做仔細少少都唔怕死啦...), SR超合金都可拆居然大的不可以...

rx78ca 發表於 21-11-2015 21:47:42

如果面相好返,其實都想買.......舊既真係好唔掂

stonekeung01 發表於 24-11-2015 21:05:42

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xla1/v/t1.0-9/12243064_10208395732514489_5365802887594066224_n.jpg?oh=a99f8f733ac7d9d99e4334c653b47d46&oe=56B07E34&__gda__=1457869282_2643cf0e4657acfe6e32e12ca2ae2903

stonekeung01 發表於 11-12-2015 12:21:40

Akiba Showroom
「魂ネイションズ AKIBAショールーム」営業中!「超合金魂 スターガオガイガー」は3商品合体で展示!Blu-rayBOXもよろしく!

艾雷 發表於 15-12-2015 19:33:53

官方推特說stealth gao II 翼的一部份為合金............................:49:

k_dash 發表於 15-12-2015 20:57:12

艾雷 發表於 15-12-2015 07:33 PM
官方推特說stealth gao II 翼的一部份為合金............................

咁搞法, 企唔企得穩都成問題....

gn01230442 發表於 16-12-2015 10:08:35

艾雷 發表於 15-12-2015 07:33 PM
官方推特說stealth gao II 翼的一部份為合金............................

沒意外就是翼連接獅鬃的那2隻黑支架:oh:

k_dash 發表於 16-12-2015 10:21:14

gn01230442 發表於 16-12-2015 10:08 AM
沒意外就是翼連接獅鬃的那2隻黑支架
果2支嘢有合金咩? GGG跟的stealth gao都唔覺有 (照道理呢part跟stealth gao I同II應該唔會有分別), 唔通我睇漏眼?????
PS: 如果你係指果D金屬釘, 咁OK you win!

gn01230442 發表於 16-12-2015 10:37:40

k_dash 發表於 16-12-2015 10:21 AM
果2支嘢有合金咩? GGG跟的stealth gao都唔覺有 (照道理呢part跟stealth gao I同II應該唔會有分別), ...

應該是合金的,小弟有拆開自已的摸過{:1_376:}
這是小弟的部落格∼︿_︿
http://lover0506.pixnet.net/blog/post/59622715

k_dash 發表於 16-12-2015 11:02:34

gn01230442 發表於 16-12-2015 10:37 AM
應該是合金的,小弟有拆開自已的摸過
這是小弟的部落格∼︿_︿
http://lover0506.pixnet.net ...

呵呵, 係得呢part用合金的話都還好, 真係唔好咁多手又亂加合金 (價錢貴係一件事, 我唔想因為要值回票價而亂加合金入去)....

fsskog2 發表於 16-12-2015 17:41:54

已訂一隻。希望不要插水。

k_dash 發表於 16-12-2015 21:11:09

fsskog2 發表於 16-12-2015 05:41 PM
已訂一隻。希望不要插水。

魂限嘢實唔會點插, 最多炒唔起的, 呢個奕都係佢最乞人憎的地方

shoi1228 發表於 17-12-2015 00:36:20

超合金魂 勇者王賣到1180hkd:oh:

熱狗OO 發表於 17-12-2015 00:46:18

shoi1228 發表於 17-12-2015 12:36 AM
超合金魂 勇者王賣到1180hkd

我都見到, 所以就是無乜愛本著尊重勇者王為一代宗師之下應該會入手了 :shy:
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13
查看完整版本: 4月 魂 Shop 限定 超合金魂 勇者王 STAR GAOGAIGAR OPTION SET