Amuro0093 發表於 30-3-2014 08:56:17

HT最有heart, 最有feel嘅 Iron Man (包Tony)?

我唔係講緊最靚,或者最似。而係講設計,製作同包裝都睇得出有啲心思嘅...

我個人會話係IM2嘅Mark VI, BD做得好,多配件,換件位少又有地台。

唔知各位Ching 見解如何?

philip97 發表於 9-4-2014 14:04:59

其實隻隻我都覺得差唔多,隻隻都有佢既精細之處。
雖然你睇Mark 1隻野佢爛容容,但真係做到果種hand make既感覺;
Mark II 對機械腳真係正到痺:$
Mark III 算最平平無奇~
Mark IV 都係平平無奇,但個拆甲台真係做得幾好;
Mark V係我最愛,隻爛手做得奇好,連電線都做得好清楚,但只有一邊:68:
Mark VI 公認,但我冇…:79:不予置評。
Mark VII 中規中舉啦,總覺得頸太長或者心口太大舊

anakin360 發表於 30-3-2014 09:22:34

IM2嘅Mark VI...比上不足...但是比下有餘...{:1_203:}

neoneo 發表於 30-3-2014 15:26:31

MW and Mk4 :78:

fishnchips 發表於 30-3-2014 16:03:57

DX01 and DX13..........

roystoy 發表於 30-3-2014 17:58:54

我揀

MK 7,純粹 因HT 仍肯繼續 改善 可動性(爆地更好睇)+ 底褲位,細節位 亦有比心機,同樣多野玩,& 夠全面 ……

lfli 發表於 30-3-2014 18:10:18

回復 1# Amuro0093

Mark4同6最正

新D DIECOAT

1.可動大但太重不舉=冇

2.冇脫甲地方做成冇層次感, EG 心口/頭燈/背冀, 真實感差左

3.少左好多機關

所以現在跌價

MW 易爛

MK7露春代, 比例差

kaselai 發表於 31-3-2014 01:49:50

回復 6# lfli

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-221258-1-1.html

Bat 發表於 31-3-2014 03:31:47

Mark vi 同 tony the mechanic

Mark vi 戰損配件好多,好有心design點換戰損裝
Mechanic d 配件又係好detail同有heart

Amuro0093 發表於 8-4-2014 04:46:08

小弟聽過有人講過Mark I (1.0) 係相當唔錯嘅,不過我冇...

fishnchips 發表於 7-8-2014 13:03:36

MK7,有真人頭雕、配件多、生產技術相對較好,好好玩~~~

saihttam 發表於 13-8-2014 21:16:01

個人都覺mark6真心有heart, 不過都係忍痛放走,因為接受唔到他朝一日變粉紅底........搏佢出diecast mark6

Amuro0093 發表於 13-8-2014 23:18:22

個人都覺mark6真心有heart, 不過都係忍痛放走,因為接受唔到他朝一日變粉紅底........搏佢出diecast mark6
saihttam 發表於 13-8-2014 09:16 PM http://toysdaily.com/discuz/images/common/back.gif

小弟隻MarkVI已經三年啦(好彩)都冇變色啵?

其實出咗Accessory set 之後,有冇ching對Mark XLII 或者Armor Test Tony 改觀呢?

BESTOFANDY 發表於 20-8-2014 14:53:28

war machine 2 is very good

alvinchan2012 發表於 21-8-2014 21:52:09

ironman3 便服戰損裝,最正係佢,最好玩都係佢!講完 QC最好係佢
頁: [1] 2
查看完整版本: HT最有heart, 最有feel嘅 Iron Man (包Tony)?