分手勿語仔 發表於 19-3-2007 02:02:16

原文章由 longbb1129 於 19-3-2007 02:00 AM 發表
...我今日先註冊為會員, 我有好多勁

WalkerMachine 發表於 19-3-2007 02:07:25

大武士 (可變型),無敵巴拉達 .......嘩....流哂口水~~~
凈係睇大大有咁多lego件,就估到有咁上下年資啦!
我想問一問大大,使唔使畫草稿?定係"一忽忽"砌出黎?

longbb1129 發表於 19-3-2007 02:30:05

回覆版主 :

唔使畫草稿, 因為好多構思已响腦內, 係"一忽忽"砌出黎, 不過要經過多番嘗試及修改, 特別係砌要變型嘅機體.....我現正砌緊太空保衛者 (可變型) 同陰陽電磁俠.......最仲要係我有個好拍擋 (我哥哥), 我哋互相交流意見, 好似砌隻獅王時, 佢幫我修改某啲部份.......有時我哋會一人砌一個.......我之前砌咗個約半個人咁高嘅高達, 我哥哥就砌咗隻"太寶郎"....好正.....我稍後會擺相上嚟比大家欣賞........

阿姆羅古華多羅 發表於 19-3-2007 02:32:26

只可以用個勁字黎形容!大大真係好堅

wa~~大開眼界...厲害~

原罪 發表於 19-3-2007 03:52:07

:@大大使唔使咁勁??

香港樂高神人有對手了.
:)

玩具外星人 發表於 19-3-2007 03:58:21

五體投地:sad:

太歲 發表於 19-3-2007 05:50:40

:Q:Q~老兄真係勁得好利害呀~~
不如遲D你post過去創作版~

longbb1129 發表於 19-3-2007 05:59:19

post過去創作版...好主意......多謝讚賞.......!!!

特級豉油 發表於 19-3-2007 06:56:05

勁喔~~ :love:

N-piccolo 發表於 19-3-2007 08:10:07

good job, you should sell this to Bandai

山貓 發表於 19-3-2007 08:44:42

勁呀! 希望快d見到大大0既其他作品.:shiny:

kazs 發表於 19-3-2007 09:35:37

:!神人呀!!!

哥武拉 發表於 19-3-2007 10:01:52

:no: 嘩!用 Lego 砌重可以分體和合體,老大你太勁啦! :$

Jan 發表於 19-3-2007 10:15:58

大開眼界:shiny:
得閒POST多D作品上o黎比我o地欣賞下:shy:
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: [原創][作品分享]Lego 金毛獅王