狂四郎 發表於 4-4-2007 17:48:52

原文章由 香港人 於 4-4-2007 17:46 發表

都答對了~~!!
之前出左中文版冥王篇, 我買過vcd版最後放左, dvd版就買左part1...
我承認當時係蠢左架, 都唔知買嚟做乜...:die:
港版無買過喎!不過我都覺得成套日版好貴!不過我都無悔的!:!

香港人 發表於 4-4-2007 17:52:11

原文章由 狂四郎 於 4-4-2007 05:48 PM 發表

港版無買過喎!不過我都覺得成套日版好貴!不過我都無悔的!:!
我成日諗, 十六年前有做埋冥王篇就好,
當年0既OVA技術初成年代, 加0個時荒木伸吾未功力老化...一定會好似真紅咁熱血咁爆...
宜家太著重電腦, 攪到天一半地一半, 得0的聖衣表現手法好左, 其他都係正統動畫作法勁0的...

dicchan 發表於 4-4-2007 17:53:49

原文章由 白羊座_穆 於 4-4-2007 05:22 PM 發表
返黎喇~~:):)大家好
重未到1000集啵~呃呃先:DD:DD

呃呃too, :he:

toysfans2000 發表於 4-4-2007 17:55:23

原文章由 香港人 於 4-4-2007 05:52 PM 發表

當年0既OVA技術初成年代, 加0個時荒木伸吾未功力老化...一定會好似真紅咁熱血咁爆...
宜家太著重電腦, 攪到天一半地一半, 得0的聖衣表現手法好左, 其他都係正統動畫作法 ...

最最最大獲就係d節奏超超超慢!!:ar:

狂四郎 發表於 4-4-2007 18:05:28

原文章由 香港人 於 4-4-2007 17:52 發表

宜家太著重電腦, 攪到天一半地一半, 得0的聖衣表現手法好左, 其他都係正統動畫作法 ...
四郎都覺得係!:DD真係幾悶架!特別係嘆息之牆那段!有D劇場有少少九唔搭八的感覺!:o

dicchan 發表於 4-4-2007 18:10:40

原文章由 狂四郎 於 4-4-2007 06:05 PM 發表

四郎都覺得係!:DD真係幾悶架!特別係嘆息之牆那段!有D劇場有少少九唔搭八的感覺!:o

又要等一年先有得繼續睇

kartret 發表於 4-4-2007 19:29:16

原文章由 香港人 於 4-4-2007 05:52 PM 發表

冥王篇唔好姐 :cool:
但我覺得冥王12 宮非常掂~!
撒卡招銀河爆裂拳加左cg 型幾多 :shy: :)

香港人 發表於 4-4-2007 19:35:04

原文章由 kartret 於 4-4-2007 07:29 PM 發表

冥王篇唔好姐 :cool:
但我覺得冥王12 宮非常掂~!
撒卡招銀河爆裂拳加左cg 型幾多 :shy: :)
適當加入cg冇問題, 整体都係慢得滯...
佢又懶要加強五小強劇情, 反而將節奏拖慢左囉...
班大佬以為冇五個主角會好危, 夾硬攝0的野入去...
點知係錯晒, 你睇G同神話就明, 只要係聖鬥士就乜人主導都OK!
如果跟番漫畫節奏, 十三集就落左冥界啦, 咁舊年就可以做埋去到極樂世界囉...

nwcwa 發表於 4-4-2007 19:35:25

四郎你同我出黎:*:*:*

kartret 發表於 4-4-2007 19:44:12

原文章由 香港人 於 4-4-2007 07:35 PM 發表

適當加入cg冇問題, 整体都係慢得滯...
佢又懶要加強五小強劇情, 反而將節奏拖慢左囉...
班大佬以為冇五個主角會好危, 夾硬攝0的野入去...
點知係錯晒, 你睇G同神話就明, 只要係聖鬥士就乜人主導都OK!
如果跟 ...
反而慣左又沒咩所謂
以前睇TV, 5 小強打一個都要打2-3 集
如果係加文戲, 慢少少我又唔mind wor~:DD
好似加左段童虎& 薛安既對話, 我覺得好有feel
呢d 野, 漫畫我好少見到 :cool:
不過冥王前後篇我只係睇左嘆息牆就算數了
因為呢套野作畫真係好唔得(只怪冥王12 宮做得太好, 所以有要求:P )

係啦香港人師兄~ 想請問果套港版DVD 有沒無記配音架??
如果有我都幾有興趣

香港人 發表於 4-4-2007 19:48:46

原文章由 kartret 於 4-4-2007 07:44 PM 發表

反而慣左又沒咩所謂
以前睇TV, 5 小強打一個都要打2-3 集
如果係加文戲, 慢少少我又唔mind wor~:DD
好似加左段童虎& 薛安既對話, 我覺得好有feel
呢d 野, 漫畫我好少見到 :cool:
不過冥王前後篇我只係 ...
三年前出邊會有無記配音...係街外配音公司, 好難頂架...:blame:

dicchan 發表於 4-4-2007 20:04:55

有無人啊
:oh:

kartret 發表於 4-4-2007 20:05:15

原文章由 香港人 於 4-4-2007 07:48 PM 發表

三年前出邊會有無記配音...係街外配音公司, 好難頂架...:blame:
街外 :DD
其實諗返起以前TV 既配音, 幾有親切感 :DD
如果早期播12 宮用哂舊人, 我會覺得好好笑 :DD

香港人 發表於 4-4-2007 20:05:51

原文章由 dicchan 於 4-4-2007 08:04 PM 發表
有無人啊
:oh:
有啊沙加大人, 我隨時都目及住有冇人回架...:DD

dicchan 發表於 4-4-2007 20:06:29

又話搶1000頁頭位?
頁: 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 [983] 984 985 986 987 988 989 990 991 992
查看完整版本: ●●聖鬥士聖域●●聖鬥士討論專區●●p.1聖衣神話情報區