玩具獵人 發表於 13-11-2006 14:22:20

呢d係咪港版卡??

UNDINE 發表於 13-11-2006 18:01:13

好懷念。
果陣PP卡都收左好多,當然無錢收齊全套...除龍珠同美少女戰士外,幽遊白書和入樽都好正,有機會都post上黎分享下

magnetor 發表於 13-11-2006 18:12:19

原帖由 玩具獵人 於 13-11-2006 02:22 PM 發表
呢d係咪港版卡??

part of it made in Japan

DEVIL_MUST_CRY 發表於 13-11-2006 18:36:24

最强 Majin Boo 3200D :)

文少爺 發表於 13-11-2006 21:15:10

文少爺 發表於 13-11-2006 21:26:45

magnetor 發表於 13-11-2006 21:39:06

原帖由 文少爺 於 13-11-2006 09:26 PM 發表
去 煙士point 買卡小心D呀, 果度有好多假卡, 薄好多, 閃表面唔係令立立的, 一上手就feel 到怪怪的, 我上次大意奶左野

really? will it be kept for long timeand made it old ar? coz i think no need to made fake card...earn not much (my opinion only)

Endy﹏℃┐ 發表於 13-11-2006 21:39:23

令我諗返起試過將勁靚既GT卡....
當貼紙貼係床頭......

redfish 發表於 13-11-2006 22:52:47

原帖由 文少爺 於 13-11-2006 21:26 發表
去 煙士point 買卡小心D呀, 果度有好多假卡, 薄好多, 閃表面唔係令立立的, 一上手就feel 到怪怪的, 我上次大意奶左野

其實當年d港版bandai卡(即萬變卡), 部份龍珠閃卡, 都係比日版薄的, 而且d字都冇日版咁清, 所以後期我都唔再扭"白機", 到卡鋪成套買算(只買日版). 至於煙士point 的是否真卡, 就不知道了, 不過照你咁講, 一定唔係日版卡

神人豪鬼 發表於 13-11-2006 23:42:45

龍珠本彈我仲欠一張500號齊一套日版...... 唉......

十四代都欠左d白卡先齊套...

文少爺 發表於 13-11-2006 23:43:53

fukada 發表於 13-11-2006 23:45:03

原帖由 文少爺 於 13-11-2006 23:43 發表

但後面印住 1992 made in japan ga wor ! 我頭先搣張閃紙, 係勁薄,冇硬度.......

以我所知,硬咭先係真日版,港版扮日版就係軟咭

redfish 發表於 13-11-2006 23:46:28

原帖由 文少爺 於 13-11-2006 23:43 發表

但後面印住 1992 made in japan ga wor ! 我頭先搣張閃紙, 係勁薄,冇硬度.......

萬變卡的龍珠閃卡一樣寫made in japan的

龍珠迷 發表於 13-4-2007 04:25:54

咭王~~~

MikeSun 發表於 16-4-2015 23:52:54

請問這些龍珠咭會否出售?想買幾張回憶下
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 龍珠閃卡(多圖)