Toysdaily 玩具日報

查看: 33047|回復: 65

我的收獲 - 超級彈珠人 (純分享)

之前得各位大大既幫忙, 小弟搵番以前冇買到既彈珠人, 特意開帖留念:

P.S. Your attention please! 為免墮入黑洞, 此帖純分享收藏, 想問價或購買地點請到這:

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=97188&extra=&page=1

多謝各位合作!

全家幅:

終於搵到同好喇!!!
我相信我屋企既珍藏一定會令你更加目不暇及!!
:71: :71:

請問樓主咁多隻火鳥裡面邊隻既射力係最勁的??
我只有PI-System果隻...
最強既一定係E-UNIT【加裝加農炮手臂】!好多人都會話係PI-EX,但有認真研究過既就知!
我最記得一次用E-UNIT火鳥射向牆上,衝擊力超強,我用PI-EX火鳥都只可以射凹道牆,但用E-UNIT就連牆灰都射到剝落……
其旋轉力更加前無古人、後無來者地強!!因為射擊牆身後正常彈珠應該會彈走,但用E-UNIT火鳥射擊後彈珠竟然冇彈走!!而係稍稍彈後再向前衝,形成夢幻技——一發彈珠之二連擊!!如此強勁前旋連PI-EX火鳥都望塵莫及……
所以話,E-UNIT火鳥肯定係擁有史上最強攻擊力既彈珠人!:!
原帖由 twgss4b14c 於 27-6-2009 12:26 AM 發表
...
.

右2俾我玩到斷左雙臂= ='''
其實右2果隻係唔係有黑色版,
以前睇coco見有, 係唔係自改的?
嘩~~好多都好想要..
尤其是pi ex..:56:

原帖由 popig 於 27-6-2009 10:50 AM 發表

右2俾我玩到斷左雙臂= ='''
其實右2果隻係唔係有黑色版,
以前睇coco見有, 係唔係自改的?

PI同埋OS系列真係超易爛…記得細個果時玩爛過三隻PI火鳥……都因為太大力射擊所致…好彩後黎買到限定黑金金屬PI火鳥…
PI-EX都唔好得好多…核心同對翼都好脆弱…我都玩爛兩隻…
最實淨點都一定係E-UNIT,用全力射擊都唔爛,威力仲要係史上最強!!
黑色PI火鳥冇記錯係自改色,再加上市面出售既強化部件
原帖由 OZMA 於 27-6-2009 02:57 AM 發表
終於搵到同好喇!!!
我相信我屋企既珍藏一定會令你更加目不暇及!!

咁你就快d post幾張相上黎毒下我啦
haha~~大大幫我sale埋個post~~:handshake:
我 ge 全家幅0係我個post度~
大家可以去睇下:73:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=2 d相0係18樓
原帖由 OZMA 於 27-6-2009 12:58 PM 發表

PI同埋OS系列真係超易爛…記得細個果時玩爛過三隻PI火鳥……都因為太大力射擊所致…好彩後黎買到限定黑金金屬PI火鳥…
最實淨點都一定係E-UNIT,用全力射 ...

我當時仲細, 唔係好識玩, 所以都好少玩爛, 唯獨是PI-EX火鳥真係好易爛, 我就爛左個核心同兩隻腳, 可能我逼得太緊了
珍品呢
以前都有幾隻....都已失散了--
原帖由 OZMA 於 27-6-2009 12:58 PM 發表

最實淨點都一定係E-UNIT,用全力射 ...

u mean this?
有d parts係出面買唔到的

樓上你果幅圖果隻好似好貴:50:
比著我唔敢玩lor~
爛左實心痛死....:56:
原帖由 神王 於 27-6-2009 09:37 PM 發表

我相信呢隻會係我下一個要搵既目標 :36:
原帖由 colman 於 27-6-2009 11:47 PM 發表
樓上你果幅圖果隻好似好貴:50:
比著我唔敢玩lor~
爛左實心痛死....:56:

哩隻腳,body都係合金,應該唔太易爛
佢定價唔記得5000定5500yen,早前日本yahoo有隻全新都係5750yen完