Toysdaily 玩具日報

樓主: Douglas.M.Saint

悲運的傑作機 - Zeta II

真的很漂亮:love:
這之的外型真的比以前好很多   貌似材質有變
比較不會像以前都會出現的凌線扭曲
上色也近乎完美   
真的是比以前的GFF好太多了
不過就如上面講的    畢竟GFF之前也出過相當多隻
假如同樣機體的話不太有吸引力買新貨
比較期待GFF能跟以前一樣出一些有爆點的機體   即使花大錢也甘願
:71: :71: :71: 支持!我都想學整背景!試下先!
似乎好多位入左手嘅大大都對隻新ZII好高評價:78:
我都想買,不過未係好多地方有貨,有都收埋入display台,攪到想攞上手睇睇先都唔得,結果到而家都未買
唔知而家出面返多左貨未?:64:
原帖由 K66 於 24-3-2009 02:55 AM 發表
生不逢時,只因BANDAI太貪心.
當初佢一早停左有問題既GFF系列,唔好出D乜野改良骨架NT=1,唔好夾硬出全變型Z-II
直接開新Line我會接受到.
而家咁搞法...真係好似畀佢玩左一野,我屋企隻Z-II算係乜野??
喂,你早知兩舊 ...
我同你一樣,改版點都唔會買 :angry:
原帖由 八口八口 於 23-3-2009 11:22 PM 發表
心動想入:love: MA 形態靚唔靚?

When compare with old version, perfect!  :71:

原帖由 沙宏 於 23-3-2009 11:32 PM 發表
你係咪將隻zII放上海報上做背景,而唔係將個zII個圖KEY上去?:67:

Those backgrounds were lazer printout and set it as a backdrop!  Easy and effect is better than monitor.  :)

原帖由 追夢者 於 23-3-2009 11:58 PM 發表
係我錯覺嗎??
德哥最近中文用多左...
以前d英文貼多啵

I mostly use Chinese for post issuing and replies by English!  :)  Casue my typing speed of Chinese is still very slow........... :(

原帖由 tytan 於 24-3-2009 12:01 AM 發表
:? :? :?
有無合金成分

Mostly for those articulation points and inner parts!  :)

原帖由 Fredsan 於 24-3-2009 12:55 AM 發表
變型!! 變型!! 變型!! 變型!! 變型!! :75:

I will if I have time later!  :shy:

原帖由 gundammk2hk 於 24-3-2009 09:19 AM 發表
似乎好多位入左手...

Try Wonderlxxd!  Still have stock!  :)

原帖由 dragonman 於 24-3-2009 09:56 AM 發表
我同你一樣,改版點都唔會買 :angry:

Trust me!  As a GFF collector like u, it is a must buy item and u will feel regret if u miss it............. :^
個人高達只對0087同0093有興趣...

當我對MSZ-006有少少厭既時候,比德哥搵隻Z II 搞一搞... :55:

請問係咪都係1/144?
very good:71:
Photos quality are very beautiful, thanks for sharing 版主!:61:
就連鐵機武者都有ZII份,支持:love:
原帖由 gundammk2hk 於 24-3-2009 09:19 發表
似乎好多位入左手嘅大大都對隻新ZII好高評價:78:
我都想買,不過未係好多地方有貨,有都收埋入display台,攪到想攞上手睇睇先都唔得,結果到而家都未買
唔知而家出面返多左貨未?:64:

四圍都有貨喎…brother快D出嚟睇真D:58:
版主D相好毒,差D出事添,但係個價都好利害,即刻清醒番:47: ,唔知算唔算好彩:67:
頭像被屏蔽
原帖由 K66 於 24-3-2009 02:55 發表
生不逢時,只因BANDAI太貪心.
當初佢一早停左有問題既GFF系列,唔好出D乜野改良骨架NT=1,唔好夾硬出全變型Z-II
直接開新Line我會接受到.
而家咁搞法...真係好似畀佢玩左一野,我屋企隻Z-II算係乜野??
喂,你早知兩舊 ...

係呀, 笨大野真係駛急, 一定要係劈價先好買, 你荒真係買唔到?  就算係, 遲d又會有改良版, 改色版, 乜差版.  

笨大玩具之麻, 買唔到駛乜驚呀.  :77:
原帖由 呂品器 於 24-3-2009 11:00 AM 發表
個人高達只對0087同0093有興趣...

當我對MSZ-006有少少厭既時候,比德哥搵隻Z II 搞一搞... :55:

請問係咪都係1/144?

Non-scale but close to 1/144 :)
各位有冇研究過笨大有冇可能用 MG Z ver 2.0 改成 Z II 黎出MG 呢? 好期待MG 版 Z II 呀
原帖由 kinis 於 24-3-2009 17:06 發表
各位有冇研究過笨大有冇可能用 MG Z ver 2.0 改成 Z II 黎出MG 呢? 好期待MG 版 Z II 呀

Z II個變型其實係改自密達斯,兩部機都係Z計劃作品,其實係AE社(BANDAI)將D雜魚機加個高達頭,改個好聽D既名,賣下錢JE
所以 ver.2係改唔到做Z II,係出都會係全新模具.