Toysdaily 玩具日報

查看: 16465|回復: 24

Nikon 發佈新產品 - D700, SB-900, PC-E 45mm PC-E 85mm

:78: 雖然近日網上已見好多相片流傳, 不過都係等正式公佈至出 post; 起碼有 d 實在o既英文簡介
新產品如下:

正 ... 終於等到有新 閃燈 :shiny:
話時話 .... nikon 出新機既速度真係快左好多 ... :ice:

又來一部 FX 系列,DX 鏡愈來愈無乜人用啦。:63:

D300 $13980

D3 $34800

o甘 D700 約 $23980?
YEAH...................SB900唔知要幾錢
yeah.... I have one more choice lar..... haha....
原帖由 聖鬥士星矢 於 1-7-2008 23:45 發表
YEAH...................SB900唔知要幾錢

:^ 估值 3K 樓上
原帖由 pnchan 於 2-7-2008 00:37 發表
yeah.... I have one more choice lar..... haha....

:78: go go go, D700, spec very close to D3; same CMOS, Multi-CAM3500FX, 3" LCD, EXPEED image engine
:handshake: :handshake: 有新野出了~~
其實我係唔係FF都唔緊要...
最緊要Noise control的技術會係d90出到...
原帖由 billyko 於 2-7-2008 01:17 發表
:handshake: :handshake: 有新野出了~~

:^ 唔知要等到幾時? Nikon 一月發佈 D60, 七月D700, 九月後重有冇機?

原帖由 billyko 於 2-7-2008 01:17 AM 發表

d90 出左會唔會同 d300 差5多 ... 咁 ... 不如買 d300 :36:
anyone interested in D700?
D700及Nikon 新品建議售價
D700 $22800
PC-E Micro NIKKOR 45mm $16000
PC-E Micro NIKKOR 85mm $15500
SB-900 $3980
SD-9 $1600

:Q
星期日去nikon試吓部新雞同燈先....:43:
我想玩下果 2 隻 移軸鏡 :handshake:
用開D300 的我, 我會選擇買 D3, 總好過買 D700.
但如我用開D200的話, 我反而又會買D700.
D700 FF 有好有唔好啦, 以前用開 70-200 / 80-200 影演唱會 OR 足球比賽,
如我真的 UPGRADE 至 D700, 我想信都要買返支328.
但如用開廣角鏡的話, 就更加好羅.