Toysdaily 玩具日報

查看: 2712|回復: 26

[新品消息] HG 超級機械人大戰OG GUNLEON

第62回静岡模型 HOBBY SHOW(2024)展出預告

https://hobby.dengeki.com/event/2331475/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
GOOGLE睇相都唔識佢, 呢位紅髮阿叔係邊一代機戰?

起初以為係土之魔裝機神
熱狗OO 發表於 13-5-2024 05:18 PM

起初以為係土之魔裝機神 ...

喺GOOGLE頭幾張圖已經有寫出喺邊集。YT更加有埋招式展示。呢部出係機戰“Z”三部曲,係Z咁多主角機唯一冇換機/改裝的,佢強化劇情係解放原本形態(希望HG可以直接變)。在第二次Z用大招打巨大蘭卡最惡搞。
獅子很高人氣?我玩Z是用女主處女, 反而黑正樹更多人氣吧
s0014028 發表於 13-5-2024 07:07 PM
喺GOOGLE頭幾張圖已經有寫出喺邊集。YT更加有埋招式展示。呢部出係機戰“Z”三部曲,係Z咁多主角機唯一冇 ...

根據HG OG的傳統
改少少加少少野就變限定版
解放應該放在限定版出...
s0014028 發表於 13-5-2024 07:07 PM
喺GOOGLE頭幾張圖已經有寫出喺邊集。YT更加有埋招式展示。呢部出係機戰“Z”三部曲,係Z咁多主角機唯一冇 ...

我有玩Z, 不過係手提版, PSP吧? 手提機版有兩代的, 有00同路魯修架嘛, 記得Z好多集又再世篇又盛世篇又乜乜77, 無家用機無玩有關版本吧

z1男主角機 bgm帶感變身霸氣我都幾鐘意
熱狗OO 發表於 14-5-2024 09:59 AM
我有玩Z, 不過係手提版, PSP吧? 手提機版有兩代的, 有00同路魯修架嘛, 記得Z好多集又再世篇又盛世篇又乜 ...

Z應該係PS2同DC那個年代吧
用咗og logo而唔係z?機戰og無佢wow
benkyo365 發表於 15-5-2024 06:25 AM

咁點解Z2天枰座
壽屋可以當係OG
OG原版權B社
將Z獅子座當OG
要俾你呢個
冇權去定義
乜嘢係OG嘅人
去吐糟?

Alpha3之後
你就同機戰生死不相往來?
Z堆十二鍵主角算高人氣
有掂過Z或之後機戰
好難唔識Z堆主角機
ZZGverka 發表於 15-5-2024 11:16 PM
Alpha3之後
你就同機戰生死不相往來?
Z堆十二鍵主角算高人氣

家用PS我只有PS1, 中間斷層無再打家用機, 最近由於迷上 "尼爾自動人形" 剛借朋友的PS4玩過;

機戰的家用版我由超任第三次玩到PS1的Alpha後至今再沒有玩過家用版的機戰了

接著ALPHA後我係繼續有玩機戰的, 惟全部手提機版, 最後一次玩機戰係PSP的第二次機戰Z的破界篇及再世篇; 岩岩先上YOUTUBE找回個名先知個名咁Q長
即係Z都好多集, 我玩果兩隻PSP版只係第二次Z的分枝

benkyo365 發表於 15-5-2024 06:25 AM

基本上所有機體非其他動畫版權,
機戰自創的都算作是OG的,
OG非OG系列, 而係機戰自創系列
ZZGverka 發表於 15-5-2024 11:06 PM
咁點解Z2天枰座
壽屋可以當係OG
OG原版權B社

我都係見壽屋之前出天秤座同狩狼牙sin係用機戰Z做logo所以先有咁ge疑惑遮…Bandai用咩做title是但啦
唔記得講,我意思其實只係唸如果用得og做logo,會唔會仲有機戰og game?會加埋z d機體落去?