Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Sky x Studio 黑三一萬能俠

應該入到今年十大

SKY X STUDIO
三一萬能俠 世界最後之日
BLACK GETTER

可動算高,含金量足,幾重手,配件又多,可著燈,斗篷有戰損但不自然,但燶邉效果可以外型比例比原設更壯一些,表面情報量又多,我ok喎
褲仔位股關節用開甲式,都可以,但側甲只可向上返真係不夠用也不好看
支架都夠力,機械庫的件不能插在本作地台,除非有上一作getter one的志台才能結合
我就唔會再買,反正玩法差不多,而本系列個盒都幾大,getter one都係等pose+版吧
換手時接合位太實,我惜錯力,整甩幾個拳釘,另外接駁大槍的支架中的圓蓋件兩個我一拔出
弄繼,雖不影響把玩,但個心點都要媽下
其實唔比大槍我們,比戰損甲可換更好,5-6塊都夠

將推出的Getter Dragon就冇愛,等真三一吧

AJ 發表於 29-4-2024 01:02 AM
將推出的Getter Dragon就冇愛,等真三一吧

我未玩過 sky x studio 既野,size / 價位 / 造型 都唔太岩心水,但 3 隻 getter 入面我返而覺得 getter dragon 出得比較好

Vince 發表於 2-5-2024 11:29 AM
我未玩過 sky x studio 既野,size / 價位 / 造型 都唔太岩心水,但 3 隻 getter 入面我返而覺得 getter  ...

果隻比列好靚,新增刻線也不誇張,重有戰損甲換
VINCE GOR諗諗,你條YOUTUBE又可介紹新系列
AJ 發表於 2-5-2024 02:27 PM
果隻比列好靚,新增刻線也不誇張,重有戰損甲換
VINCE GOR諗諗,你條YOUTUBE又可介紹新系列 ...

如果入 getter dragon ... 我怕會因為想要個 場景 買埋 getter one 同 black getter ...
我,忍到。因冇位冇錢
我個人是蠻喜歡getter dragon,期待快到貨吧。
這系列是真的好看,比以前不足改進,可動度大增,就是黑蓋特沒有戰損版比較可惜,很多手型也沒辦法一次都裝上去,話說魔王機何時要出阿~~!!一值都等不到,哭阿
redredred5 發表於 8-5-2024 04:46 PM
這系列是真的好看,比以前不足改進,可動度大增,就是黑蓋特沒有戰損版比較可惜,很多手型也沒辦法一次都裝 ...

魔王機 是那部機體?