Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2024年12月 DX超合金魂 機械哥斯拉 1974

光る!鳴る!咆える!DX超合金魂 メカゴジラ 1974 が登場!

https://youtu.be/ZA7FaLF2Qvo?si=GuyAbAcOeA01nlst

DX超合金魂 メカゴジラ 1974
価格: 39,600円(税10%込) 36,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年12月

全高約270mm
材質: ダイキャスト、ABS、POM製
セット内容
    ・本体
    ・飛行モード用頭部
    ・飛行モード用尻尾
    ・ディスプレイベース一式

https://tamashiiweb.com/item/14903/

DX 超合魂终於有新作, 但是這只, 不知有什麼版斧, 自己識行, 噴火, 打斤豆
飛行mode要換件

其實bandai啲管理層或市場推廣部係咪因為啲人年紀太大,所以脫節,完全唔明白而家仍然肯俾錢,而又消費得起買玩具嘅我地鍾意乜,竟然出依啲嘢,剩係得啲音效閃燈,好似以為自己出得好有創意,好好玩咁,你有連埋啲特效都好啲吖玩果時要完腦補,依件玩具真係賣得好就出奇,依架嘢睇佢官方介紹短片,外形唔得、個版上色唔得、可動唔得、連那飛行模式都話要玩件(好像是條尾),件玩具外形設計咁簡單都要換件,依件玩具睇完佢官方介紹短片後,都可以預計會成為近年設計最差嘅玩具之一了
mpp025 發表於 28-4-2024 05:44 PM
其實bandai啲管理層或市場推廣部係咪因為啲人年紀太大,所以脫節,完全唔明白而家仍然肯俾錢,而又消費得起 ...

所以如果我是短片內大叔, 我會苦笑, 想嘔

完全認同  發表於 28-4-2024 05:57 PM
寧願佢出dx 鐵甲萬能俠2號 50週年版本好過
柴灣20座男孩 發表於 28-4-2024 03:02 PM
DX 超合魂终於有新作, 但是這只, 不知有什麼版斧, 自己識行, 噴火, 打斤豆

樓下post果隻Robosen麥加登可以滿足到師兄既要求,佢識自己行同變型。
morpheel 發表於 28-4-2024 06:16 PM
寧願佢出dx 鐵甲萬能俠2號 50週年版本好過

Bandai 出新野又話寧願佢出鐵甲萬能俠,怪唔之Bandai出嚟出去都鐵甲萬能俠,下次再出鐵甲萬能俠就唔好嘈啦