Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Yolopark 天空戰記

噫?? 係咪又魔改左, 點解好似同卡通有d分別......
denniskwong 發表於 12-4-2024 09:59 AM
其實 BANDAI 可以係 FRS 出, 咁樣定價可能200蚊左右, 咁我唔介意12宮再儲一次~

再唔係,現在食玩水準好到咁,大圍出食玩,再揀款出FRS無咁傷...
最少出5款呀唔該,實在唔想買大陸冇版權嗰隻????

哇。 。依個身材。 。勁過B社的聖衣系好多咧,應該是換胸吧。 。有種SIC感覺。 。
又登入唔到 發表於 12-4-2024 09:22 PM
再唔係,現在食玩水準好到咁,大圍出食玩,再揀款出FRS無咁傷... ...

但唔用電鍍會好膠

扭蛋咁

男主角個剪影好似楊威利咁.

Yolopark出成品模型,只需手腳身頭簡單組合
20CMG1老變性價比雖然高但未算100%還原
至少我睇到有少少原創
可動手掌出得ugly
關節超突姆指長又尖又手指幼
成個女人手咁....

天空戰記都期待,忠實TV造型唔好有原創改動就好
角色嚟講我五隻都夠
分別係修羅王夜叉王雷帝因陀羅蓬莱山のラクシュ 那羅王レンゲ
純白騎士姬Saber 發表於 15-4-2024 09:56 AM
Yolopark出成品模型,只需手腳身頭簡單組合
20CMG1老變性價比雖然高但未算100%還原
至少我睇到有少少原創

終於有廠家肯出「天空戰記」的產品啦,好野!小弟一定支持!今次好似可以拆甲,唔知拆出來果D甲可唔可以組裝成「星座型態」?令人期待!
小弟唔貪心,只想要「獸牙三人眾」︰

之後再來一個「明王合身」就足夠了︰

聽聞Yolopark最近出果隻G1文好多玩家中Sad,又錯件漏件咁,災情好似好嚴重吓喎!今次出「天空戰記」得唔得㗎?

我隻yolopark G1文正正常常,無問題。  發表於 23-4-2024 03:38 PM
mushroom 發表於 14-4-2024 09:18 AM
但唔用電鍍會好膠

扭蛋咁

但模型友可能要先「洗走」電鍍,先至可以自行再上色,似乎比較麻煩,而且唔上電鍍斷估應該可以再壓低成本,到時應該可以再賣平D。
denniskwong 發表於 11-4-2024 02:15 PM
假設真係模型, 我再貪心d, 有冇可能拿埋星矢同鎧傳版權出? 因為成品愈出愈貴, 下下過千玩唔起~~~ ...

「鎧傳」應該會易D,話哂千記都出過「鎧傳」玩具,但似乎好少見到有廠可以攞到「星矢」版權出其他野。
「星矢」真係好應該出模型,如果B社唔想出,唔該佢放番個版權出來俾其他玩具廠搞!
williamhychan 發表於 8-4-2024 10:47 PM
當年舊模型只出了4款,甲冑可裝落4驅車
修羅王 /龍王/夜叉王 / 天王

小弟都記得呢Set模型,真係好有創意,如果今次可以將D甲裝落一個有轆的底盤度已經好正!
如果Yolopark出得齊八部眾,應該都係一個創舉黎!
THOUTHER 發表於 15-4-2024 11:46 PM
「鎧傳」應該會易D,話哂千記都出過「鎧傳」玩具,但似乎好少見到有廠可以攞到「星矢」版權出其他野。
「 ...

可能 B大唔想影響神話既銷情, 但神話都已經冇以前咁 hit, 何不試下出模型, 分分鐘殺出一條生路
THOUTHER 發表於 15-4-2024 11:26 PM
但模型友可能要先「洗走」電鍍,先至可以自行再上色,似乎比較麻煩,而且唔上電鍍斷估應該可以再壓低成本 ...

或者出兩款,好似高達咁另外出電鍍版
Updated

- 18cm Shurato Model Kit--Highly posable body, stylized armor design

感覺好似怪怪地.......會唔會D肌肉太勁