Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂限 超合金魂 GX-112『勇者王』REPLI-GAIGAR & OPTION SET

剩計本體+噴射機,難得有良心過POSE+。
好膠呀! ..... 超合膠魂
s0014028 發表於 22-2-2024 02:36 AM
近排睇番FINAL編,應該係敵人想搶GGG基地搵到嘅某東西,就複製左小護同GALEON去搶,基本上複製出嘅GALEON ...

修正一下先,

TV版後,護番緊去三重連
知道左Z MASTER死後三凰連太陽系再生機能(即係遊星主)會起動
護知道宇宙會再度有危機,
所以逃走中搵方法處理呢個危機
佢知道三重連太陽系有方法可以處理到遊星主

逃脫途中被遊星主截擊
好彩遇到復活O既J方舟同戒道
護為左拖延時間就用搶番黎O既PASQUE MACHINE
複製左自己同加里昂,由於時間不足O既關係所以色澤方面係偏白
護繼續逃走

戰鬥中複製護,複製加里昂同戒道輸左,
複製護,複製加里昂被遊星主洗腦
J被拘禁,戒道因戰鬥爆風連同分成4個PART O既Pasque Machine跌落地球

戒道係地球醒番,知道複製護都黎左地球,但已經係嵐之決戰之後O既事,
知道複製護仲垂死掙扎就一野K落去,再將佢同護遭遇O既事同3G講

大概係咁,憑記憶講中間可能有野唔記得,
例如護係邊度搶件PASQUE MACHINE就真係唔記得.....

師兄你都好好記性,真係要畀個讚你  發表於 5-3-2024 07:25 PM

依套動畫睇YouTuber話要睇埋小說版霸界王,才能完完全全知道故事,好複雜,而且又會牽涉另外一套動畫作品,名叫進化戰記,我當時睇完那youtube,l乜原來勇者王故事咁複雜,如果年記細點睇得明,佢整個故事架構,其實係一層叠一層,一層叠一層
先睇依段
https://youtu.be/98EFAO93N24?si=c8dbRUep_pAeC_O0

之後再睇依段
https://youtu.be/1u8elOprZ0Q?si=a-gikU_--9z1QOVL

不負責任熱血君好多錯野
目測合成份得對腳 施捨級
入手咗pose+呢隻唔入
新書,4月3日發售

突然想起BANDAI仲會唔會出埋始源勇者王呢...?
绝對一定會!
G-man 發表於 21-3-2024 12:40 AM
绝對一定會!

有錢搵嘅嘢,笨大一定會做。

超合金魂 GX-112 レプリガイガー&オプションセット
●30800円、6月●約40cm●魂ウェブ商店販売アイテム

https://hjweb.jp/article/1426170/

BSKTND 發表於 5-3-2024 03:57 PM
修正一下先,

TV版後,護番緊去三重連

tv版完結時小護受召走咗,去到先知係遊星主叫幫手復活三重連太陽系,小護不從反抗,喺比薩・索爾度搶走帕斯休機器,誤起動,將小護自己&加里安複制出來.偽小護去擋住遊星主俾真身帶走帕斯休機器,當然偽小護不敵被生擒.真小護逃到木星附近俾戒道發現(戒道一行人修復完J-ARK,追查宇宙收縮現象路過),遊星主追到,大戰,J-DER大敗被擒,戒道(+J CARRIER)&被打散咗嘅帕斯休機器(=Q-PARTS)一齊散落地球,真小護跌番入三重連太陽系.遊星主利用被改造(/洗腦)嘅偽小護去地球搵Q-PARTS,最後喺GGG軌道基地集齊Q-PARTS,又誤起動,將地球複制咗(但複制咗去三重連太陽系裡面),偽小護帶住帕斯休機器走到去京都被截,合体成偽勇者王同GGG眾人上演京都大決戰,結果金槌大破,超竜神被分屍,兩台勇者王以風起雲動拳互轟,偽勇者王被KO爆碎,偽小護&帕斯休機器被取出,戒道此時趕到KO偽小護....大約咁上下....