Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] HI-METAL R 重戰機 L-GAIM Mk-II

熱狗OO 發表於 26-1-2024 10:14 AM
從來都對MK1無感, 因為根本就係一隻RX78, 完全無特別野玩; 你話出差唔多樣既尊倫我就仆到去訂

BANDAI得 ...

永野護d野出成品玩具應該有d難度..隨時複雜過造隻解體匠機。
fallout8 發表於 26-1-2024 10:47 AM
永野護d野出成品玩具應該有d難度..隨時複雜過造隻解體匠機。

無野係出唔到, 只係有無心同出唔出, 依家又唔係叫你整一部真既機械人

說回此作, 都會留意, 因為按上次HI METAL R的寶爵及亞路加MK1睇係好大隻, 近似1/100, 過千都勉強值, 惟就睇下一千幾多
fallout8 發表於 26-1-2024 10:47 AM

有呀,自已去Search 下花之詩女,無咩合金,造工一般都收你HKD 5,000
從來都對MK1無感, 因為根本就係一隻RX78, 完全無特別野玩; 你話出差唔多樣既尊倫我就仆到去訂

BANDAI得 ...

千值隻mk1咪成隻尊倫咁……

哇... 唔同喎師兄.... 唔通變性人似個女人你又當女人黎咩咩.....  發表於 26-1-2024 10:51 PM
Hawk 發表於 26-1-2024 12:24 PM
千值隻mk1咪成隻尊倫咁……

根本重戰機主角達巴即係等於 五星寇拉斯六世 。
777@code 發表於 26-1-2024 01:51 PM
根本重戰機主角達巴即係等於 五星寇拉斯六世 。

而壞人保士達在五星卻變了好人天照帝
stonekeung01 發表於 28-1-2024 06:01 PM
https://hjweb.jp/article/1339567/

塊面及面豬登甲均太闊了吧!

BANDAI得 ...

我都希望有五星嘅成品玩具出

有生之年得既, 因為正常來說永野護會死先過我同你  發表於 29-1-2024 11:00 PM
garykuga 發表於 29-1-2024 10:30 PM
我都希望有五星嘅成品玩具出

都好渺茫 永野唔放版權其一 其二五星d機體骨架好瘦 要做多關節又高可動又硬淨又企得穩好難好難做
hong1971 發表於 31-1-2024 02:22 PM
都好渺茫 永野唔放版權其一 其二五星d機體骨架好瘦 要做多關節又高可動又硬淨又企得穩好難好難做 ...

黃金電騎士直接出解體匠機的話本版大部分廢老都應該唔食藥扯到。
熱狗OO 發表於 31-1-2024 02:25 PM
黃金電騎士直接出解體匠機的話本版大部分廢老都應該唔食藥扯到。

你傻啦! 匠機果啲價錢同size好多hk人有愛都唔會買,出mb果啲size就差唔多,不過五星都係好睇唔好玩架喇,而家咪幾好,得閒睇下人地啲手辦圖已經止到咳~
Hawk 發表於 31-1-2024 03:18 PM
你傻啦! 匠機果啲價錢同size好多hk人有愛都唔會買,出mb果啲size就差唔多,不過五星都係好睇唔好玩架喇 ...

我都覺得 原設上根本就唔可以大動作 就如黃金星鬥士咁 裝甲裙甲頂住哂 如果要改到依家d高可能玩具咁 身型設定d關節又大改 到咁樣又係唔係接受到?

按近來的成品脹價增幅, 及一定貴過MK1之下, 估計都至少HK$1300