Toysdaily 玩具日報

查看: 3518|回復: 18

[新品消息] BANDAI『魔神創造傳』模型

本日,TV動畫『魔神創造傳』製作決定!
「龍神丸」模型商品化決定!
詳細日後發表

https://x.com/hobbysite/status/1746066023881793624?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw

https://youtu.be/HzFd_XudeE4?si=KwLapp2cd2TtVNFg

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
龍神丸退化了嗎? 畫蛇添足地多了一個龍頭
勇 發表於 13-1-2024 08:37 PM
龍神丸退化了嗎? 畫蛇添足地多了一個龍頭

應該可變條龍卦...
又係為 sales 玩具而做既動畫??
Lau 發表於 14-1-2024 08:07 PM
又係為 sales 玩具而做既動畫??

加上是龍年卦...
但個頭好陌生,唔似認識的龍神丸..
劇名又似手遊名咁...
Build fight版魔神?好似當年本漫畫咁
我未睇得明是次係REBOOT定係新故事?

但隻龍神丸就好核突, Q版就Q版喇, 長高少少你想點?
本身龍神丸機設就係肥肥矮矮, 新設計拉長左條腿, 只會更似 NG騎士
不過我暫時幾鍾意, 有時創新少少唔係壞事
呢啲魔改 3D 打印嘅風格真係好無 feel,我寧願用返原著機體造型去玩新故事,好似龍珠超咁
newnov 發表於 18-1-2024 06:20 PM
呢啲魔改 3D 打印嘅風格真係好無 feel,我寧願用返原著機體造型去玩新故事,好似龍珠超咁 ...

認同,我童年回憶係舊機
主角慘成廿年仲未生得高過159
唔知日本個邊係咪真係做過調查定只係設計的不同? 點解近年的Q版全都要變高返, 由近代的機戰GAME及玩具SD高達開始已經係咁, 唔通咁先夠型去吸引班年齡細D的?
kyostanley 發表於 20-2-2024 02:13 PM
唔知日本個邊係咪真係做過調查定只係設計的不同? 點解近年的Q版全都要變高返, 由近代的機戰GAME及玩具SD高 ...

我認為係佢地要發展 SD!!

就要攪攪新意思!!

隻腳以前得腳板,好大既發展空間呀!!

雖然係咁…

我都係鍾意以前比較肥矮的 BB 戰士!!
Lau 發表於 20-2-2024 05:11 PM
我認為係佢地要發展 SD!!

就要攪攪新意思!!

係啊,肥矮先有舊時細個玩果種味道

其實我都係,每次同朋友講起,我都係話喜歡以前肥肥矮矮的SD,雖然可動冇現在咁好,但真係可愛得意好多,真係希望bandai能設計回以前的比例,但分色比以前好的SD,以前SD最大問題只是分色,那時的SD,高達系列又好,超時空系列又好,電腦戰機(唔記得有冇記錯名,好像是SEGA的)系列又好,因為當時分色差,全是遮蓋地獄,貼遮蓋膠紙貼上幾多個鐘