Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Sky x Studio黑三一面相問題

更新,圖2:
今次唔改眼距或者眼形,只係將原本瞳孔黃色嘅部份改為黑色,好似又ok喎!

~~~~~~~~
今日,我又無聊,於是又上網望下隻sky x studio黑三一個樣係邊度令佢唔夠靚

上一次嘅諗法係估可能對眼形唔似原作,如果修細d對眼會唔會好睇d呢?
但今日再望,其實未必關對眼形事,而有機會係對瞳孔太近,有少少鬥雞眼嘅感覺導致佢個樣cute咗,於是就hea hea地用小畫家移一移對瞳孔,令個眼距大番d,因為如果係側側地去望佢,其實就冇呢個cutie樣嘅情況嘅…
你哋覺得以呢個方向去諗,個效果啱唔啱?
(上圖:原裝圖  下圖:模擬圖)

另外就想問,有冇買咗嘅ching知道個頭易唔易拆開?

師兄改一改後係好咗啲
更新,圖2:
今次唔改眼距或者眼形,只係將原本瞳孔黃色嘅部份改為黑色,好似又ok喎!
瞳孔改為黑色好D
眼珠这个设定本身……就己定位系小朋友趣味啦咪几可噯你地5中意咩
亦可能係條紅色淚痕唔夠明顯?始終5PRO隻眼珠好似會跟著你郁咁真係好正!
wwwkcc 發表於 13-1-2024 11:04 AM
亦可能係條紅色淚痕唔夠明顯?始終5PRO隻眼珠好似會跟著你郁咁真係好正!

追光眼呢個gimmick真係好正,其實原理好簡單,只係裡面造一粒立體圓球眼珠就可以,但當然缺點都好明顯,就係光源不足嘅情況下,或者眼罩部份唔夠通透,咁對眼就會好模糊

好似都係,所以好想知個頭易唔易拆開去方便改造
liuwaihung 發表於 11-1-2024 01:56 PM
師兄改一改後係好咗啲

原裝總有種似橫山光輝筆下機械人嘅感覺多一d