Toysdaily 玩具日報

查看: 3906|回復: 20

[新品消息] SHF『浪客劍心』

看到死神的雙腳唔多樂觀
yugi 發表於 1-12-2023 09:43 AM
看到死神的雙腳唔多樂觀

硬膠和服....不如出幽遊啦,主角4人組唔係校服,就小背心,依d同龍珠一樣咁直接簡潔的造型先岩shf依d玩可動,套野又夠舊夠經典
G3X 發表於 1-12-2023 12:12 PM
硬膠和服....不如出幽遊啦,主角4人組唔係校服,就小背心,依d同龍珠一樣咁直接簡潔的造型先岩shf依d玩可動, ...

聽聞出年會重製,到時唔慌會唔出。不過國產大聖模型其實都已經做得好好
和服類既shf 已經有地獄好同暴仿將軍前車可鑑不了、但反而齋滕同倉紫會想睇下出成點

Himura Kenshin from the 2023 Anime series Rurouni Kenshin is coming to S.H.Figuarts!
A first look will be up at this year's Jump Festa '24 event from December 16 till the 17th

https://www.instagram.com/p/C0VN ... id=MzRlODBiNWFlZA==

就咁睇今次劍心幾靚,起碼小弟覺得好睇過BUZZmod.果隻先。

硬膠和服小弟唔抗拒,至緊要係D關節位唔好設計得咁肉酸。
G3X 發表於 1-12-2023 12:12 PM
硬膠和服....不如出幽遊啦,主角4人組唔係校服,就小背心,依d同龍珠一樣咁直接簡潔的造型先岩shf依d玩可動, ...

幽遊白書有人氣夠經典,除咗100%戶愚呂弟比較難搞之外,其他角色造型唔算複雜,完全唔明白點解唔出。
THOUTHER 發表於 3-12-2023 12:38 AM
幽遊白書有人氣夠經典,除咗100%戶愚呂弟比較難搞之外,其他角色造型唔算複雜,完全唔明白點解唔出。 ...

可能bandai預備出真人版呢
THOUTHER 發表於 3-12-2023 12:38 AM
幽遊白書有人氣夠經典,除咗100%戶愚呂弟比較難搞之外,其他角色造型唔算複雜,完全唔明白點解唔出。 ...

布褲好好多
今次條褲造得靚過死神好多

唔難理解,作品過氣,呢種作品賣手辦好過賣可動figure,開齊成個系列銷量低迷就嘥氣
聽講海賊、間諜系列咁heat,SHF喺某寶都係冧價賣一隻蝕一隻,幽遊咁冷你叫佢開就真係諗過先(立場申明:小弟幽遊fans,出就買) 戶愚呂弟我反而覺得好出,肌肉分割一忽忽,佈置關節唔難

SHF 緋村劍心

S.H.Figuarts 緋村剣心
価格: 7,480円(税10%込) 6,800円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年07月

全高約135mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ4種
    ・交換用手首左4種右3種
    ・逆刃刀(抜刀状態)
    ・逆刃刀(鞘あり)
    ・交換用腰帯パーツ

https://tamashiiweb.com/item/14792/

SHF 齋藤一

S.H.Figuarts 斎藤一
価格: 8,800円(税10%込) 8,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年09月

全高約165mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ3種
    ・交換用手首左3種右5種
    ・日本刀(抜刀状態)
    ・日本刀(鞘あり)
    ・「S.H.Figuarts 緋村剣心」(別売り)用交換用表情パーツ

https://tamashiiweb.com/item/14844/