Toysdaily 玩具日報

查看: 2668|回復: 42

[玩具報告] Pose+ 42th週年戰國魔神 小報告

老老實實真係冇諗過哩隻玩具可動性係咁高,好多大張式動作都擺到,玩到我好開心~
我諗我好好彩,成隻玩具上色都冇乜問題,好正斗! 電鍛方面都ok既冇乜大花,不過其實我唔鍾意電鍍,仲要係光面添……
成隻玩具唯一不滿係背後幾條嘢好難裝,仲要冇電試唔到燈,膊頭下面舊黃色件居然唔可以郁,重有機會甩,但整體嚟講好滿意,好好玩~
條腰啲白色油係咪有啲裂?

謝謝樓主既靚圖分享, 我都覺得背後個幾枝野装上去有D困難, 另外我揾左兩粒LR41電池試過著燈, 但唔係好夠光。此外樓主個紫色外盒好似無左張銀色貼紙既?
肉 發表於 26-11-2023 12:52 AM
條腰啲白色油係咪有啲裂?

Zoom近睇又好似真係有裂痕喎! 玩嗰陣我冇留意, 聽日再check下先
玩具Joe 發表於 26-11-2023 01:14 AM
謝謝樓主既靚圖分享, 我都覺得背後個幾枝野装上去有D困難, 另外我揾左兩粒LR41電池試過著燈, 但唔係好夠光 ...

張貼紙係正面,影相時好礙眼,我搣走咗,個盒其實轉頭都掉喇

呢隻野我都只係輕微把玩過, 都仲未詳細咁玩, 但初步我都覺得唔錯, 係驚D電鍍位玩完唔記得抹返乾淨而導致日後氧化姐。

師兄,快啲詳細玩玩佢,可動性好高,可以擺好多有型姿勢。 同埋我都好驚氧化問題,唯有早玩早享受~  發表於 26-11-2023 01:40 PM
成隻立立令確係靚不過我又係唔鍾意電鍍所以pass,依家等moshow隻魔改會點先

我都唔like電鍍,驚氧化,不過當初冇買初版,唯有買哩隻  發表於 26-11-2023 01:37 PM
Hawk 發表於 26-11-2023 01:31 AM
Zoom近睇又好似真係有裂痕喎! 玩嗰陣我冇留意, 聽日再check下先

條腰真係有裂油,要去火炭攪攪佢。

戰國魔神我好喜歡,細個無錢買DX版,呢隻初版一出就買。
仲有其他當件山口,CM,扭蛋同群雄動。

群雄隻膠版我都有,仲有隻好多年前既sd版,不過唔知放咗去邊……  發表於 26-11-2023 01:34 PM
啱啱send咗email俾pose+, 睇下有冇得換啦,尋日玩又冇乜留意條腰裂油,可能我老花同玩得太興奮,成隻係衰果度,可惜……
係師兄部相機勁定真係裂得咁誇張, 條腰D裂紋都好明顯吓喎
其實我一路玩同影相都冇留意,直到有師兄同我講條腰有裂痕我先發覺,再認真睇又真係有一堆絲絲既裂痕……

Hawk 發表於 26-11-2023 01:32 PM
啱啱send咗email俾pose+, 睇下有冇得換啦,尋日玩又冇乜留意條腰裂油,可能我老花同玩得太興奮,成隻係衰果 ...

如果咁都冇得換就真係過份,又唔係幾舊水貨色
如果係笨大就9成9無得換,P+係唔知啦....
其實會唔會係玩個陣扭腰擺pose時整花左?定真係油漆龜裂呢?