Toysdaily 玩具日報

查看: 5602|回復: 27

[新品消息] 6月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> 高達巴巴托司 (第1~第4形態)

METAL ROBOT魂 <SIDE MS> ガンダムバルバトス(第1~第4形態)
ABS&PVC&ダイキャスト製可動フィギュア
全高:約150mm
商品内容:本体、交換用手首左右各4種、メイス、メイスグリップ(短)、太刀、太刀(初期状態)、滑腔砲、アックス、ワイヤークロー、交換用肩アーマー左2種、右1種、第1形態~第3形態用左前腕一式、武器マウントパーツ一式、ジョイントパーツ一式、専用台座一式
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:19,800円(税込/送料・手数料別)
2024年6月発送予定
https://tamashiiweb.com/item/14714/

港魂
METAL ROBOT SPIRITS <SIDE MS>GUNDAM BARBATOS(1ST~4TH FORM)
https://p-bandai.com/hk/item/N2712136001001

因冇睇到套動畫,請問什麼是第一至等四型態?
Rider 發表於 10-11-2023 10:55 AM
因冇睇到套動畫,請問什麼是第一至等四型態?

只是身上的裝備換左少少
嘩又來,無記錯已經係第三次出,改小小又出,唔怪得人地會去買其他玩具,誠意欠奉。
馬仔 發表於 10-11-2023 11:18 AM
嘩又來,無記錯已經係第三次出,改小小又出,唔怪得人地會去買其他玩具,誠意欠奉。 ...

放心,至少還有一次第五+六形態會出。

AJ
^^ 你 係 講得 好好  發表於 10-11-2023 12:34 PM
s0014028 發表於 10-11-2023 11:48 AM
放心,至少還有一次第五+六形態會出。

應該係還有一次五 之後再有一次六 之後再有乜乜 之後再有.........
馬仔 發表於 10-11-2023 11:18 AM
嘩又來,無記錯已經係第三次出,改小小又出,唔怪得人地會去買其他玩具,誠意欠奉。 ...

之前出果兩款巴托完全唔同呢隻架。
熱狗OO 發表於 10-11-2023 09:48 PM
之前出果兩款巴托完全唔同呢隻架。

因為巴巴托斯個套動畫我睇左幾集就無睇到,唔太識分佢地有幾多型態。
想買返狼王式好耐,但個價太高,出限色版都未見佢跌,睇來等依部好過
馬仔 發表於 10-11-2023 09:57 PM
因為巴巴托斯個套動畫我睇左幾集就無睇到,唔太識分佢地有幾多型態。

第一季出現。第一形態:無肩甲左手有細盾。第二形態:有搶黎嘅肩甲同大槍。第三形態:第二形態上多左搶黎勾爪。第四形態:根據機體上資料“還原”返黎嘅版本,多把原配太刀。第五形態A:手甲多左飛彈,後群甲多左兩個推進器,胸甲多左一次性大型反應裝甲。第五形態B:腳板變左高跟鞋嘅地上版本,冇大鎚變大鋸鉗。第六形態:手部飛彈轉左機槍,群甲推進器變小型地上版,肩甲又轉左搶黎嘅,胸甲多左一層。第二季得兩部:天狼式同狼王式。冇記錯應該係咁。
馬仔 發表於 10-11-2023 09:57 PM

咁N年前有出過 robot 魂 不過好似幾垃圾
話時話 連初期主角機都魂限係米第一次?
呢隻robot魂我仲有係度,當時模型無出尖手指,所以呢隻都叫還原ge,可動都唔算差;齋企ok啦…
s0014028 發表於 10-11-2023 11:37 PM
第一季出現。第一形態:無肩甲左手有細盾。第二形態:有搶黎嘅肩甲同大槍。第三形態:第二形態上多左搶黎 ...

MG 個隻係邊隻?

MG物係今次呢隻囉

喂, 你班友仔, 都唔係根粉黎既, 唔睇卡通又要問;

好喇起碼都識分最後果隻下哇? 最後期果隻對手超長成隻長臂猿咁又有條尾個喎,

而呢隻係人型