Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build中最型嘅騎士

今個月連出三套MB,呢隻算係真全新模,對於一個高達粉絲嚟講,呢隻真係為儲而儲。不過,真心講句,呢隻雖然冇乜武器,但無論外型及設計都係真心靚,尤其對翼嘅設計,我講緊係對大嗰對背翼,唔係透明嗰四片,大嗰對分咗三層每層紋理同結構都好靚,不過就要小心啲,好驚整斷佢哋,另外四片透明翼,雖然可以做到摺疊收埋,但係又睇過FB其他師兄分享副廠整嘅盾牌同全翼,簡直完全比下去,搞到我都好想入多隻再買副廠parts。另一個特別嘅地方係心口透明配件可以打開,睇到裏面嘅駕駛艙,另外亦有多個可動爆甲設計,呢個都算特別。今次對腳都係用三爪設計,雖然幅度紅蓮咁大,但設計更加仔細,每個腳趾都可以郁動,鍾意玩腳嘅就一流!

武器雖然得把劍,但有劍鞘同特效配件,騎士風十足,算攞返唔少分數,另外可以外加配件將劍鞘放喺背翼上面,但係我嗰個有啲鬆,原本銀色橢圓形嘅配件成日跌落嚟,係今次唯一敗筆嘅地方(透明翼係另外一個),你哋有冇咁嘅問題? 所以最後我都冇用到嗰個配件,直接喺手拎住劍鞘,反而更加型!

可動性麻麻, 尤其下盤; 固此PASS了, 係靚既, 尤其D金邊我很好奇係點樣量產

但我係虐待玩果隻, 齋SELL靚唔岩我
雪霸同GM Arm應該係笨大今年既代表作。
我唔覺得雪霸整體差,只係兩隻翼差。
熱狗OO 發表於 28-10-2023 04:17 PM
可動性麻麻, 尤其下盤; 固此PASS了, 係靚既, 尤其D金邊我很好奇係點樣量產

但我係虐待玩果隻, 齋SELL靚唔 ...

可動性我可以接受喎
fallout8 發表於 28-10-2023 04:52 PM
雪霸同GM Arm應該係笨大今年既代表作。

除咗GN Arms 同雪覇,笨大仲有出其他MB咩 XD
其他太重覆,我唔記得咗 hahaha
cmy 發表於 28-10-2023 08:35 PM
我唔覺得雪霸整體差,只係兩隻翼差。

呢隻唔差㗎,真係敗咗四片翼度,其實冇比較冇傷害 XD
clpcmt 發表於 29-10-2023 10:55 AM
呢隻唔差㗎,真係敗咗四片翼度,其實冇比較冇傷害 XD

係啊, 德哥話齋, 有副廠出返套改良翼就好了