Toysdaily 玩具日報

查看: 2165|回復: 19

[玩具報告] [更新7分鐘版本]好似好耐冇玩過新嘅高達Metal Build,終於有...

METAL BUILD久違嘅「新」產品,大家可能已經睇咗其他人嘅影片或相片,但係雙背包應該未睇過掛(呢兩個星期超忙,唔得閒睇pose,可能已經有其他師兄出咗我都唔知道)

今次主體武器得支槍冇咩特別,主要玩單/雙爐設定,左肩膊頭可以透過唔同組合,例如背包延伸支架接駁爐或直接裝落左邊膊頭上面,起碼三種變化。

今次重點係Proto XN Unit,除咗可以組成雙槍及大劍模式之外,透過背部及膊頭配件,可以組裝Proto XN Unit到背後及左肩,更加可以無限疊加,將兩個Proto XN Unit不斷合併,擺兩個喺背脊都幾型仔!俾你你又會點樣組合呢?

想問問呢隻野如果想換膊頭裝甲, 係唔係要成隻手臂除出嚟?
唔知依隻正2裝唔裝到舊紅正雪崩件落隻腳道呢?
此新作的裝備裝唔裝得上OO度? OO的裝備是裝到此作上的
fallout8 發表於 27-10-2023 09:24 AM

唔記得係 FB / LIHKG 望過係可以裝部份, 腳板果 PART 肯定可以裝到
熱狗OO 發表於 27-10-2023 10:12 AM

如果係指對大劍, 我覺得可以裝落 00到
fallout8 發表於 27-10-2023 09:24 AM

> 唔知依隻正2裝唔裝到舊紅正雪崩件落隻腳道呢?

可以
tsang_20190721 發表於 27-10-2023 09:10 AM
想問問呢隻野如果想換膊頭裝甲, 係唔係要成隻手臂除出嚟?

I think so. 你想玩左右互換膊?
clpcmt 發表於 27-10-2023 02:56 PM
> 唔知依隻正2裝唔裝到舊紅正雪崩件落隻腳道呢?

可以

正2左右腳結構好似有d唔同,左右腳都可以裝雪崩件?
fallout8 發表於 27-10-2023 03:39 PM
正2左右腳結構好似有d唔同,左右腳都可以裝雪崩件?

OO腳裝到雪崩腳?關節上白色件同透明件點拆出黎?還是正2對腳係OO+EXIA混合?
s0014028 發表於 27-10-2023 03:54 PM
OO腳裝到雪崩腳?關節上白色件同透明件點拆出黎?還是正2對腳係OO+EXIA混合? ...

就係依隻正2係半Exia半00,我先好奇想知,一陣一隻腳裝到一隻腳裝唔到就攪笑。
fallout8 發表於 27-10-2023 05:25 PM
就係依隻正2係半Exia半00,我先好奇想知,一陣一隻腳裝到一隻腳裝唔到就攪笑。 ...

如果佢關節圓形果兩塊拆出黎有三個洞就應該用到雪崩腳
熱狗OO 發表於 27-10-2023 10:12 AM

OO的裝備是可以裝到此作上的
tsang_20190721 發表於 27-10-2023 10:21 AM
唔記得係 FB / LIHKG 望過係可以裝部份, 腳板果 PART 肯定可以裝到

係 FB望過係可以裝部份
clpcmt 發表於 27-10-2023 02:58 PM
I think so. 你想玩左右互換膊?

我想玩左右都係一樣膊頭