Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 超合金魂 GX-107 完全變形紅蓮螺巖 & 大回轉巨鑽 SET

等粤語或WOTAFA再拍片、見個價落到千五千六。出咗短短幾日。
仲係希望有廠出電動鑽頭配件啦!
但係呢個銷状況唔太樂觀....

睇過下啲開箱片,冇乜新奇嘢,見個玩家個頭盔成日甩,肚腩啲牙又易甩,感覺出隻冇手搖大鑽既俾我啱啲,買咗都係嘥位……
Hawk 發表於 2-5-2024 09:43 AM
睇過下啲開箱片,冇乜新奇嘢,見個玩家個頭盔成日甩,肚腩啲牙又易甩,感覺出隻冇手搖大鑽既俾我啱啲,買咗 ...

skl心口把鎗成日跌,呢隻個頭盔又係,呢d野都攪唔惦,做番模型算。

日本X上的對比
https://twitter.com/HakoniwaCat/status/1785575149569458487

賣點只剰下駕駛的大哥和大鑽頭而已?
大鑽頭又不做電動。。。。差點意思
睇完條開箱片....唉,Bandai都係專心再販d舊合金好過。

我覺得BANDAI版係俾D無買過千值版的 "餘下來的人" 買, 咁市場太少了;

你話千值版好過BANDAI版好到唔得我就咁睇就唔會, 咁依家BANDAI版一定平過千值版一截的了, "餘下來的人" 請安心享用吧

睇上面幾張相, 千值版都係比BANDAI版更似TV形象, 但我覺得千值版應該沒有BANDAI版易玩, 雖然我無BANDAI版; 惟千值版的關節以任何標準說都係好硬, 硬過頭好難郁
熱狗OO 發表於 3-5-2024 08:33 PM
我覺得BANDAI版係俾D無買過千值版的 "餘下來的人" 買, 咁市場太少了;

你話千值版好過BANDAI版好到唔得我 ...

我睇多幾條片收回上面, 爭一成都係揀千值版

BANDAI版原來又偷膠又有水口頂帽又甩, 咁L樣叫超合金魂都痴Q線
"餘下來的人" 若見1400以下先好諗, 真係個價格要比千值版市值低兩成先可以考慮

1400? 跌到半價都要考慮啦,如果佢早出過千值都可以呃到人買,而家遲出又出到咁冇誠意,盾牌哩啲咁明顯既位佢都仲可以偷膠,真係除咗貪佢個巨鑽之外,可以冇視……
Hawk 發表於 4-5-2024 12:34 PM
1400? 跌到半價都要考慮啦,如果佢早出過千值都可以呃到人買,而家遲出又出到咁冇誠意,盾牌哩啲咁明顯既位 ...

已插至1380@MK panda;真三一後再一次銀河鐵道事件乎?
依隻最大敗筆係個大鑽,係寸金尺土既香港來講,個膠鑽真係阻訂到不得了。
fallout8 發表於 9-5-2024 02:46 PM
依隻最大敗筆係個大鑽,係寸金尺土既香港來講,個膠鑽真係阻訂到不得了。 ...

但買天元無大鑽又比人小......
fallout8 發表於 9-5-2024 02:46 PM
依隻最大敗筆係個大鑽,係寸金尺土既香港來講,個膠鑽真係阻訂到不得了。 ...

有鑽無問題, 係主體質素不行; 紅色係成形膠色, 多點有水口, 膊甲內偷膠, 說開個鑽仲要拆手首先裝到

你會唔會反思一下呢個係你嘅缺點而唔係個product問題?