Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年1月 METAL ROBOT魂<SIDE MS> RISING FREEDOM GUNDAM 飛昇自由高達

yugi 發表於 5-10-2023 11:40 AM
見佢飛無左紅色的粒子可能劇場版的機體無得用核能

nerf咗條約禁止所以轉返電池機
Vince 發表於 5-10-2023 12:37 PM
唔明點解搞到變左 wing …
又係 趴低 變形,個盾又係可以飛出去 …
技窮?定 橋唔怕舊? ...

福田D橋唔用夠成百次都好難有新橋。
s0014028 發表於 5-10-2023 01:00 PM
福田D橋唔用夠成百次都好難有新橋。

福田係寫劇本, 機設唔關佢事個喎, 我看福田會比下意見既, 但佢唔會指令大河原話新自由變飛機時一定要個盾飛出來咁樣講掛
可能基拉仲有一部唔出奇,好似異靈咁,就打最後一場,玩十幾分鍾
G3X 發表於 5-10-2023 03:08 PM
可能基拉仲有一部唔出奇,好似異靈咁,就打最後一場,玩十幾分鍾

之前已有圖,新機只是換背包沒新意
keeliu 發表於 5-10-2023 03:45 PM
之前已有圖,新機只是換背包沒新意

好似係, 突自及無正轉了背包的影圖見過;

莫非突自換背包先係最終戰機體? 話晒核能機於此世界設定係較高階
熱狗OO 發表於 5-10-2023 04:50 PM
好似係, 突自及無正轉了背包的影圖見過;

莫非突自換背包先係最終戰機體? 話晒核能機於此世界設定係較高 ...

找回了, 見此片後半, 唉, 9成突自換背包先係最終戰機體喇, 保持有牛油炮:

https://www.youtube.com/watch?v=QGfIBewrIEw

而且這個造法方便出MGEX及METAIL BUILD, 轉個背包就出得, BANDAI話一毛多用爽呀

寫至此, 我知點解會出METAL BUILD天意了, 推理電影版最後會有天意的量產型或改色版, 魂限一下話電影VER又搞掂
其實我寧願佢城部換新機好過!!依家改少少,最慘係改番轉頭又無咩新意…,人地 00Q 都係改番轉頭,心口有 GN Drive,但人地個浮游刀盾都係全新架,其他都有小變過呀,又有 quantum burst 呀!!
點解我覺得d機設咁似gundam build系列個d咁樣樣XD
初初以為係Zeta, 面罩冇咗幾橫唔識欣賞
淨計樣,Robot暈隻Rising Freedom我覺得還可以,係個MA mode有夠on9。

睇個model number隻嘢叫STTS,唔係ZGMF,會唔會最後先有ZGMF-X30A正統Freedom後繼機配Dragoon?

其實最樣衰反而係敵方果五隻量產,個頭完全係萬能俠機械獸咁,做乜鬼?!不過公道講句監督唔收貨大河原都唔會出稿啦。大河我覺得底子幾深厚,但一定要作畫監督大執囉。

老實,柒我就遇咗,打得爽就算啦。其實當年OO電影打ELS我都覺得故仔幾柒㗎~

R-Freedom應該係初始機體, 最終機係STRIKE FREEDOM換背包, 見上LINK YOUTUBE後半有圖  發表於 6-10-2023 10:25 AM
暫時見到五月開價 $1080
tsang_20190721 發表於 6-10-2023 10:17 AM
暫時見到五月開價 $1080

等埋訊鵝三巨頭既另外兩巨先
模倉都收訂, 各 $1080

呸! 咁大聲? 咁問埋喇, 胡煮及蒸粉如何?