Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2月 魂限「METAL BUILD」KÄMPFER 京寶凡

bigbigfriend 發表於 4-10-2023 11:24 AM
所以就係好奇甚麽方法,唔講數量,只講價錢,我假設佢地都係喺電腦面前一齊F5,港魂2190,日魂39600yen( ...

佢攞貨梗係唔係呢D價架喇, 你點會假設零售商要同你一齊禁F5架?

你係做D唔洗對人的, 做又三十六唔做又三十六的工種吧?
今朝好好彩, 按吓按吓訂到一隻
批貨比啲舖易做易賺, b2c煩
熱狗OO 發表於 4-10-2023 02:49 PM
佢攞貨梗係唔係呢D價架喇, 你點會假設零售商要同你一齊禁F5架?

你係做D唔洗對人的, 做又三十六唔做又三 ...

真係…….所以之前我咪講咗唔合理囉,你回覆人前請先了解咗人地寫乜先啦。豬!

我認我口臭及心地唔好XD  發表於 4-10-2023 04:44 PM
熱狗OO 發表於 4-10-2023 02:49 PM

你係做D唔洗對人的, 做又三十六唔做又三 ...

魂限「理論上」係笨大直接賣件產品俾消費者,唔經任何批發零售商,鋪頭d魂限貨點攞?真係問下佢哋先知。
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 03:09 PM
真係…….所以之前我咪講咗唔合理囉,你回覆人前請先了解咗人地寫乜先啦。豬!

...

或者你無用日魂唔知啦。日魂買野有積分,有得升級會員。用積分抵買價,升級會員可以有coupon。升到盡既時候仲可以tamashii nation 會場版優先購。如果係海外商業仲可以申請退稅。再加上d商家都係用 bot 嚟搶,點會同一般大眾一樣坐響電腦面前慢慢搶。
你唔可以用個人收藏家既衡量嚟d生意數架啦
fallout8 發表於 4-10-2023 03:51 PM
魂限「理論上」係笨大直接賣件產品俾消費者,唔經任何批發零售商,鋪頭d魂限貨點攞?真係問下佢哋先知。 ...

個人認為零售商一定有直接渠道, 你PROVE到保證賣到幾多件又有TRACK RECORD我一定俾你

你信BANDAI官網話淫限係直接賣俾用家? 算吧喇

俾到幾多賄賂或者著數就一定出現有力的中間人, 放諸任何界別都如此, 對吧?
sbyk 發表於 4-10-2023 03:51 PM
或者你無用日魂唔知啦。日魂買野有積分,有得升級會員。用積分抵買價,升級會員可以有coupon。升到盡既時 ...

師兄你咁覆人就充滿養份,禮禮貌貌,內容又有見地。

唔似某啲孤寒窮鬼覆咗等於冇覆,仲要多加挑釁⋯⋯

唔挑唔知時運高, 唔踩唔知身體好 XD  發表於 4-10-2023 04:45 PM
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 11:24 AM
所以就係好奇甚麽方法,唔講數量,只講價錢,我假設佢地都係喺電腦面前一齊F5,港魂2190,日魂39600yen( ...

39600yen 只是零售價/一般大眾價錢
熱狗OO 發表於 4-10-2023 04:34 PM
個人認為零售商一定有直接渠道, 你PROVE到保證賣到幾多件又有TRACK RECORD我一定俾你

你信BANDAI官網話 ...

所以我咪懷疑笨大hk開後門派魂限貨俾鋪賣lor, 果d話要去日魂揾人禁制由日本寄貨返來香港賣我真係唔q信。
fallout8 發表於 4-10-2023 06:36 PM
所以我咪懷疑笨大hk開後門派魂限貨俾鋪賣lor, 果d話要去日魂揾人禁制由日本寄貨返來香港賣我真係唔q信。 ...

我好多年前,有次去孤買嘢,因為某些原因,職員說它們的貨是日版,它們沒有做行版,之後數年後,有一次,我有件玩具是另一間孤買的(即是不是與上面敍述是同一個職員),因為件玩具設計有一個非常脆弱的變型的位置,估計厚度只有0.5mm,我一動它,它便爆開了,我嘗試問孤情況及可否幫忙,職員説因為我那件玩具是日版,所以不能用行的方法修補或更換,孤幫我寄去日本更換,因為我不同時間的事件,所以我較偏向相信孤的貨是來自日版的

港魂(港行)貨啲彩盒有香港安全標籤,  日魂(日本)貨唔會有.  點様港魂出後門貨???
黐線美魂夠膽死開價USD360…加埋shipping+tax,幾乎1USD對100JPY,而家隔左成日都仲有貨。京寶梵係心頭好,但咁既匯水,又唔係好買得落。
colonelheero 發表於 5-10-2023 12:24 AM
黐線美魂夠膽死開價USD360…加埋shipping+tax,幾乎1USD對100JPY,而家隔左成日都仲有貨。京寶梵係心頭好, ...

愈少人玩嘅地方就愈貴, 愈貴就愈少人玩. 惡性循環.
Maple 發表於 5-10-2023 12:29 AM
愈少人玩嘅地方就愈貴, 愈貴就愈少人玩. 惡性循環.

响Nyc卖的日系玩具好贵,选择好少,而且仲要加税。
大丈夫 發表於 6-10-2023 10:08 AM
响Nyc卖的日系玩具好贵,选择好少,而且仲要加税。

美有魂已經好大進步喇! 有得俾你篤先喇, 仲送埋上門

都平過在香港玩具反斗城, 好好架喇

美國人工又比較高既, 住的成本又少泊車又唔洗錢, 乜都抵番喇

可憐魂無英, 咁Q多BNO下哇, BANDAI真係要檢討下