Toysdaily 玩具日報

查看: 1008|回復: 10

[新品消息] MODEROID 斬魔大聖 DEMONBANE

售價:7,500 yen (含稅)
發售日:2024/06
商品規格
組裝式塑膠模型・無比例・頭頂高:約170mm

MODEROID DEMONBANE 夏塔克套組

售價:8,900 yen(含稅)
發售日:2024/06
商品規格
組裝式塑膠模型・無比例・頭頂高:約170mm

嘩,甘醜樣嘅,不過我完全唔識呢架野嘅,所以fans勿插
又等D深度機粉解下畫, 呢套唔會又係D重口味野玩百合或BL呀嘛? 上次果隻正方形的怪機經網友解說係女同NTR劇真係嚇鬼死
邊隻正方型怪胎,好想知><

叫"神無月之巫女"; 你上YOUTUBE打都有驚人鏡頭的了  發表於 7-9-2023 12:31 PM
呢隻冇記錯原著係HGAME。男主係窮偵探,有次接JOB拿本書,點知本書會變女仲達成契約被迫同生共死揸呢部機同邪惡組織大戰,本書缺魔力要男主用下面補魔,內容可能有誤差,只記得故事內容+敵人中二病爆燈,當年中二病嘅我都玩唔晒落去。可能有TV動畫化及入過機戰所以之前出過一次模型。
s0014028 發表於 7-9-2023 07:53 AM
呢隻冇記錯原著係HGAME。男主係窮偵探,有次接JOB拿本書,點知本書會變女仲達成契約被迫同生共死揸呢部機同 ...

睇番上次神無月之巫女既POST都係閣下解說, 真係深度機人粉

隻GAME點樣中二病到玩唔到我又想知, HGAME又有機械人打交咁奇特? 櫻花大戰果隻睇畫面+戰棋形式嗎?
熱狗OO 發表於 7-9-2023 12:33 PM
睇番上次神無月之巫女既POST都係閣下解說, 真係深度機人粉

隻GAME點樣中二病到玩唔到我又想知 ...

類似果d成日用好深嘅名詞/自己創出黎要有另外別注先明嘅詞語,又講到咩咩人係世界唯一理解者之類,玩到第一隻(佢係出左幾隻game)頭段中二病頻率同我唔夾就冇玩,佢係得D機械人對戰圖片加文字解說同MUV系列相似,呢個形式HGAME都唔少。MODEROID睇下會唔會繼續入侵少眾曾經動畫化/HGAME嘅機人番,有幾套機設都唔差。
s0014028 發表於 7-9-2023 02:03 PM
類似果d成日用好深嘅名詞/自己創出黎要有另外別注先明嘅詞語,又講到咩咩人係世界唯一理解者之類,玩到第 ...

若是Hgame, 主角可以上到幾多條女?d H鏡頭合格乎?H時係動畫還是定格圖片?上YouTube search 到機人打交但search 唔到H。
熱狗OO 發表於 7-9-2023 07:08 PM
若是Hgame, 主角可以上到幾多條女?d H鏡頭合格乎?H時係動畫還是定格圖片?上YouTube search 到機人打交 ...

太耐又冇玩完唔記得太多,剛剛喺網上查過第一隻GAME已經係2003年出.......同埋動畫同機戰係用“機神咆哮”唔係用斬魔大聖。