Toysdaily 玩具日報

查看: 5797|回復: 25

[新品消息] 2024年2月 聖衣神話EX 天秤座童虎<Revival版>

聖闘士聖衣神話EX ライブラ童虎<リバイバル版>
価格: 24,200円(税10%込) 22,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年02月

全高約170mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・オブジェ用フレーム
    ・交換用フェイスパーツ2種
    ・交換用手首各種
    ・各種武器
    ・マントパーツ
    ・青銅聖闘士(新生青銅聖衣)用交換用手首各種
    ・聖衣分解装着図

https://tamashiiweb.com/item/14590/

今次重生版本體冇新野送?? 得青銅揸武器手同装着図...
初版8000yen。重生22000yen。馬沙,3倍啊?
sbyk 發表於 30-8-2023 05:14 PM
初版8000yen。重生22000yen。馬沙,3倍啊?

真係黐X線,10000yen都仲可以接受,22000yen真係離X譜
毫無新意為買而買
个价太进取啦!!!E加玩貝的价钱比通胀更厉害。
依家唔少日本玩家都唔玩呢d玩具 只係d大youtuber會買黎拍片 廠商睇住出口呢做
呢廿年日本國內通漲同人工都加唔到1倍 玩具呢d就加幾倍
之前R版白羊就送貴鬼,諗住今次R版天秤就送老年版童虎,點知出人意表,竟送五子揸武器手型,老年版童虎唔通留番EX Metal版天秤先至送?
價佢鐘意點定都得,我地可以等,等個價合理先買,而家呢個系列唔會炒起。
24k 系列就爛尾。重生版加價加到24k價咁高。傻佐
THOUTHER 發表於 2-9-2023 02:15 PM
之前R版白羊就送貴鬼,諗住今次R版天秤就送老年版童虎,點知出人意表,竟送五子揸武器手型,老年版童虎唔通 ...

之前聖衣箱,定oce有送到?
mushroom 發表於 6-9-2023 05:50 PM
之前聖衣箱,定oce有送到?

聖衣箱有跟普色,oce有跟oce色。

唔好講到“送”咁好聽。如果同初版一樣價錢,一樣配件,額外再加一隻老童虎上去你話係“送”我舉腳贊成。
cut 晒十二金既攞武器手形,然後補五青銅攞武器手形,外加一張聖衣分解圖。然後收貴你 14000 yen。咁都叫送既話我真係想知“送”哩個字點解
sbyk 發表於 6-9-2023 07:37 PM

唔好講到“送”咁好聽。如果同初版一樣價錢,一樣配件,額外再加一隻老 ...

係囉! 先唔理價錢 原本無今次新加既可以叫做送 原本有今次都有點叫做送
不如話送個新表情面啦!
sbyk 發表於 6-9-2023 07:37 PM

唔好講到“送”咁好聽。如果同初版一樣價錢,一樣配件,額外再加一隻老 ...

唔知cut咗十二金攞武器手,我只入oce

羊毛出自羊身上,價錢梗係高

不過點都無可能同價了
神話新野愈來愈少, 而家只係不停炒冷飯, 基本上現在就集中晒重生版, 同埋d奇怪改色週年版...
仲未計佢d野愈出愈貴, 原先有既配件贈品被抽起...個價仲貴過初版一大折

究竟市場部係咪本身想玩爛呢個系列, 之後整個神話3.0又旨昆多次錢