Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 11月17日至19日 魂展 TAMASHII NATION 2023

星矢原作版星座型態對翼大細唔似用番頭箍,咁差唔多人、座可分開展示
e+ 係展前展後都抽選販売,理論上要tamashii club member 先可以抽簽買...超時空要塞果隻港魂幾乎一定唔會有
魂展=炒狗展
sbyk 發表於 9-8-2023 03:52 PM
起碼宜家都仲有事後港魂貨。以前就淨係得會場版要俾好多好多錢先買到

港魂就算啦 根本無機會搶到 又遲人地成半年
都係搵間穩陣既訂日版快貨 玩左先算
一條輝1s,正呀
隻VF-1S睇真D, 呸! 無飛彈箱既! 還原唔到最後一戰的形態
聖闘士聖衣神話 天馬座星矢 (初期青銅聖衣)<原作版>

聖闘士聖衣神話 天馬座星矢 (初期青銅聖衣)<原作版>

TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

睇咗咁多,咁耐,我反而想知,今次有冇可靠的店舖開訂或曾經開訂,因為我都已經好留意市場,但我真的看不到有普偏公認可靠的店開訂或曾經開訂,希望只是我走漏眼,而不是因為是魂店日本改變制度,所以那些店舖現在已經不會開這些訂單了
mpp025 發表於 5-9-2023 10:23 PM
睇咗咁多,咁耐,我反而想知,今次有冇可靠的店舖開訂或曾經開訂,因為我都已經好留意市場,但我真的看不到 ...

睇番舊年的METAIL BUILD黑西都有得賣既(印象中係現貨, 不會開訂?), 都係果幾間大舖
熱狗OO 發表於 5-9-2023 11:29 PM
睇番舊年的METAIL BUILD黑西都有得賣既(印象中係現貨, 不會開訂?), 都係果幾間大舖 ...

印象中,比較可靠的店是沒有開訂黑西的,現貨也没有見到賣(可靠的店),不過唔知係咪太好賣,所以現貨我看不到(可靠的店),近年見到有人題一間 (恆信)的網店,見到佢當時有得訂,但因為我完全唔識佢,網上也曾看到正或反面也看到講佢,所以它立入我心目中不可靠店, 一直沒有幫襯佢,黑西最後我有買,但要在其他網上渠道買現貨,訂不到
日魂殺佐大量海外用家戶口。如果唔係我都買得到
sbyk 發表於 6-9-2023 09:57 AM
日魂殺佐大量海外用家戶口。如果唔係我都買得到

其實我覺得佢依個做法,殺了好多賣玩具做預訂的店舖戶口,變相一般用家更難購買了,而事實,之前已經在網上看到有店舖講,因為這個原因,他/她們已經訂不到日魂產品了, 現在他/她們有否其他渠道或方法可以解決,就不清楚了,其實賣玩具的店舖比佢咁攪真係大鑊,生意小好多

其實日魂舊年已經殺果D重覆住址同電話既戶口,所以應該好多舖做唔到訂貨
今年重引入埋BLOCK海外IP,SMS認證,而就算同一家庭成員,都只可以好似信用卡咁主卡同附屬卡咁同一個AC連住唔可以重覆AC(因為日文,理解上可能有錯誤)
所以舊年個MB黑西,我重可以自己搞,事前抽一隻、事後抽一隻
今年直頭要叫我日本朋友用佢個AC幫手買一隻MB FREEDOM就算(因為佢唔喜好MB但一直有入模型、SHF既高級會員),事後抽我都費事麻煩到佢