Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 馬仔

[玩具報告] Hi Metal R 超時空世紀

熱狗OO 發表於 17-7-2023 01:58 AM
https://www.youtube.com/watch?v=ruMAdkBBLgQ

哇DILL呀, 賣到千三蚊竟然唔係完全變型!

無用輔助件會唔夠實淨,佢出到咁既價錢,跟本可以在設計上做到不用輔助件,

但大家都知佢以本小利大行先,可換件做換件,可上色就不分件,

如果唔係情與結(加消費卷),跟本唔會入佢,應該話唔跌價都唔會入。

而家如果知道其他廠會出同類型產品,根本唔會買佢。

綜合資訊我都係銀河鐵道價先入了, 對不可完全變真係幾失望  發表於 18-7-2023 12:40 PM
原來出咗!睇落好正。唔知出面幾錢,$(((會入。
童年回憶。細個時跟佢變型有腳雀仔形態

佢定價其實同MACROSS差唔多,但係大隻好多... 可能叫抵左
toy999 發表於 18-7-2023 09:16 AM
佢定價其實同MACROSS差唔多,但係大隻好多... 可能叫抵左

感覺笨大幾條line有分唔同檔次,Metal Build/DX超合金明顯走高檔路線,質素會俾Hi Metal R/Robot魂高,所以我會繼續等DX超合金版Orguss,希望笨大會出。
肩膊下引出關節已經唔跟動畫設定
所以造型複染唔鐘意

叧外手掌其實可以用可動手指免除替換掌玩法
HMR又唔做....

大脾可能顧及變形需要?個於強調髖關節有高可動令到大脾甲形狀走晒樣

售價唔多值

Megahouse果隻外型係最靚
純白騎士姬Saber 發表於 18-7-2023 03:09 PM
肩膊下引出關節已經唔跟動畫設定
所以造型複染唔鐘意

MH個隻係靚,但太貴同不能把玩,變完花過花岡岩…………
雖缺點多但似乎去貨亦快, 始終選擇太少又多塞粉; 會買世紀的100%係塞粉嚟。
熱狗OO 發表於 18-7-2023 07:54 PM
雖缺點多但似乎去貨亦快, 始終選擇太少又多塞粉; 會買世紀的100%係塞粉嚟。 ...

好賣係一件好事,俾d動力笨大或其他廠出更多超時空世紀產品。
fallout8 發表於 18-7-2023 08:35 PM
好賣係一件好事,俾d動力笨大或其他廠出更多超時空世紀產品。

BANDAI應該說服下龍之子, 差唔多出商品前把整套劇放上YOUTUBE, 其實水星之魔女今次之所以大成功絕對YOUTUBE免費播放係大功之一
熱狗OO 發表於 18-7-2023 09:57 PM
BANDAI應該說服下龍之子, 差唔多出商品前把整套劇放上YOUTUBE, 其實水星之魔女今次之所以大成功絕對YOUTU ...

水星係Netflix都有,我相信好多人都有join Netflix。
fallout8 發表於 19-7-2023 12:36 PM
水星係Netflix都有,我相信好多人都有join Netflix。

我無NETFLIX架, 番屋企打非基都幾乎無時間, 鞭有時間追劇; 我對上一套睇已經係咸魚遊戲, 仲係睇大陸盜賊網GIMY

そんなんアリ?衝撃の結論】徹底比較! HI-METAL Rオーガス x メガハウス ヴァリアブルアクション Hi-SPEC 超時空世紀オーガス どちらが決定版なのか

純白騎士姬Saber 發表於 19-7-2023 10:27 PM
そんなんアリ?衝撃の結論】徹底比較! HI-METAL Rオーガス x メガハウス ヴァリアブルアクション Hi-SPEC ...

呢條比較片都無介紹MEGAHOUSE點變既....
熱狗OO 發表於 21-7-2023 10:18 AM
呢條比較片都無介紹MEGAHOUSE點變既....

對比可動度相信係最熱門議題
MH變形你大可上YouTube搵吖

就可了解兩者變形設計好與差了