Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[分享討論] 機械人研究所:Metal Build Dragon Scale Shin Getter 真三一萬能俠 1

師兄果然係真三一超級fans,千值/3zero/Ccs/MB四隻齊曬。
hinaoi 發表於 16-7-2023 08:06 AM
Bandai真係要學下人點做魔改三一嘅下身可動

師兄依個應該算係反面教材,d裂甲真係裂得好核突,好似打爛隻雞蛋殼咁,可能係我唔識欣賞。.
fallout8 發表於 17-7-2023 09:01 PM
師兄果然係真三一超級fans,千值/3zero/Ccs/MB四隻齊曬。

但我冇 fewture 隻 EX 合金 ... 當年唔識"欣賞"魔改。
而家有 d 後悔 ....

fallout8 發表於 17-7-2023 09:06 PM
師兄依個應該算係反面教材,d裂甲真係裂得好核突,好似打爛隻雞蛋殼咁,可能係我唔識欣賞。. ...

人人都有不同審美觀,如同呢隻mb真三一,有人中意佢成身六角形覺得好致敬,亦有人覺得過晒火有d密集恐懼症
Vince 發表於 17-7-2023 09:22 PM
但我冇 fewture 隻 EX 合金 ... 當年唔識"欣賞"魔改。
而家有 d 後悔 ....

Ex合金我有一隻,其實除咗造型靚同多合金重手外真係無咩特別。
fallout8 發表於 18-7-2023 12:25 PM
Ex合金我有一隻,其實除咗造型靚同多合金重手外真係無咩特別。

就係想要佢個 造型 ma ….
Btw, 我其實最期待係 超合金魂 版
Vince 發表於 18-7-2023 01:35 PM

當年唔計SIC,佢應該係唯一一間廠出魔改機械人,係當時來講當然好神,但係放眼今日一街都係魔改產品時,再睇返EX合金,咪又係一X樣
咁多隻三一萬能俠合金,我覺得最正嘅都係當年佐藤拓設計嗰隻,D色上得好靚個款到依家都唔Out。

希望bandai可以做唯一真三一 2號3號機出品!
等小弟了結心愿
Vince 發表於 18-7-2023 01:35 PM

咁既銷情你係BANDAI都唔會出超合金魂喇, 至少攤3年
iceball 發表於 19-7-2023 01:19 PM
咁多隻三一萬能俠合金,我覺得最正嘅都係當年佐藤拓設計嗰隻,D色上得好靚個款到依家都唔Out。

...

記得當年喺宇宙船訂,成千幾蚊,算非常貴嘅玩具