Toysdaily 玩具日報

查看: 2528|回復: 10

[玩具報告] Goodsmile DANCOUGA

哩隻嘢未拎就心驚驚,好彩開盒後冇乜問題,玩完亦覺得都唔錯,覺得暫時最好係佢添!

超獸變形其實都冇乜好講,出過咁多次,變形都係大同小異,同埋今次比例有番咁上下大,多啲空間俾設計做好啲,靚過好過以前都係應該既。

今次機艙用咗紅色透明膠,可以隱約見到少少駕駛艙 ,另外隻鷹因為大隻咗,多咗位做關節,人面口亦可以拉下,同埋都有少少重量。 但出得最好都係隻象,最衰既戰車形態佢居然都變得幾好,冇乜多餘空位,但大家記得睇說明書或者睇片,大腿關節變形轉90度果度有啲複雜,要小心慢慢試以免整爛。

大合體比較奇怪既係2隻腳掌既合體方法,用拉出大象既腳底關節,再扣實2隻獅豹既凸出部件,睇落就好似有啲牙煙,好處係個關節係獨立俾腳掌用,可動性會大啲咁,但實際合體後成隻嘢好重下,做太大既活動驚會斷,膠嚟架咋~

飛行背包、鎗、斷空炮、劍真係零驚喜,同超合金魂一樣設計咁滯,冇誠意。 仲有哩排玩開啲玩具都有燈,佢乜都冇,雖然一早知但都係有啲失望。

又到總結,隻嘢夠大,冇乜魔改,比例唔錯,象同鷹變形靚仔,暫時合體後亦都四平八穩,收貨~
我仲等緊貨 ... 今次貪平, 有排等 ... 只好睇大家 report 止下癢

千值訂,3040,不過佢話如有問題自己搵goodsmile……
Hawk 發表於 4-6-2023 09:55 PM
哩隻嘢未拎就心驚驚,好彩開盒後冇乜問題,玩完亦覺得都唔錯,覺得暫時最好係佢添!

超獸變形其實都冇乜好 ...

始終一啪即合體嘅mechanism只有笨大做到同做得好, 其他廠大部分用插件扣住, 技術原因
屋企已經有隻自己好滿意既GX-13,依隻超獸重未毒到令我去入手第二隻同款機械人,始終空間有限....師兄你影d相好靚,想八吓用咩相機影。
睇相師兄今次真係抽到隻靚蛋
fallout8 發表於 5-6-2023 07:22 AM
屋企已經有隻自己好滿意既GX-13,依隻超獸重未毒到令我去入手第二隻同款機械人,始終空間有限....師兄你影d ...

邊有靚相機,都係用手機啲內建模式影,我覺得不過不失啦,你試多啲手機既唔同模式,揀隻唔自己啱心水影咪得,不過重點係要夠光,而且相既嘢都係留下紀錄,始終玩時既感覺係影唔到出嚟
wwwkcc 發表於 5-6-2023 08:54 AM
睇相師兄今次真係抽到隻靚蛋

我都覺得自己好彩,成隻嘢都冇乜問題咁,之前睇人留言都驚中獎
從多個POST看合體後個頭都係覺得正方形得滯兼大了少少
日後如果頭細少少,手肘關節不再似條條 fing, 某些位改上色或電鍍色,那就可能會買,我有千值連黑翼版。