Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 超級機械人大戰OG 第5彈「大贊卡」

s0014028 發表於 27-3-2023 01:39 PM
就係怕好似熱血最強咁換件都唔合比例.…

熱血最強係個別例子,模型既最終合體係事後追加,所以出到黎咁衰

當然個別例子唔排除係可以重複發生,咁先係笨大:D
有興趣!幾時開始預訂?
ultrabrother 發表於 29-3-2023 05:44 PM
有興趣!幾時開始預訂?

MK 五月 FB SHOW 100訂/TTL 360
tsang_20190721 發表於 29-3-2023 09:42 PM
MK 五月 FB SHOW 100訂/TTL 360

收到!感謝!
靜岡模型展展出

https://hobby.dengeki.com/event/1927286/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
HG ダイゼンガー
価格: 5,720円(税10%込)
発売日: 2023年08月26日
https://bandai-hobby.net/item/5789/

本帖子中包含更多資源

x
唔知呢隻會唔會好似其他幾款咁插水呢...雖然好想佢插水執平貨(因已有壽屋), 但係又驚佢隻隻插水唔再出...因為大雷鳳睇黎都要靠苯大....
腰部不知有沒有拉伸關節.. 看起來前彎角度似乎非常小?
斬艦刀銀色刀身分件好怪,佢還掂都係左右合,點解唔合到底,要係劍尖再分多個件,又或者好似壽屋咁,成個銀色刀身一塊過,之後再左右插兩塊黑色件
百幾蚊會買嚟砌吓,HG 都唔錯,最緊要易砌啲

本來冇興趣 (無玩過一隻機戰有佢....), 但見到跟合金魂竟然一樣size, 咁就OK喎!
窮L粉或非粉齋想試Q依家有非常好的替代品!

Credit YOUTUBE 「大空翼之日常」

本帖子中包含更多資源

x
tsoi3523 發表於 25-8-2023 02:11 PM
斬艦刀銀色刀身分件好怪,佢還掂都係左右合,點解唔合到底,要係劍尖再分多個件,又或者好似壽屋咁,成個銀 ...
可能佢想把刀輕D薄D 雖然個夾口好礙眼
但又唔排除費時俾人話佢抄壽屋所以玩野
chsimon 發表於 26-8-2023 06:00 AM
可能佢想把刀輕D薄D 雖然個夾口好礙眼
但又唔排除費時俾人話佢抄壽屋所以玩野 ...

不知壽屋版大隻D定係是次HG版大隻D?
熱狗OO 發表於 26-8-2023 11:02 AM
不知壽屋版大隻D定係是次HG版大隻D?

壽屋大幾多下,不過年代久遠,關節設計太落後