Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MODEROID 無限地帶23 GARLAND

我有哩隻既合金版,變形其實都幾牙煙,模型冇金屬件可能仲易斷,不過夠平就冇所謂,如果佢出其他型號我都會買嚟玩下
Hawk 發表於 22-10-2023 08:06 PM
我有哩隻既合金版,變形其實都幾牙煙,模型冇金屬件可能仲易斷,不過夠平就冇所謂,如果佢出其他型號我都會 ...

Yamato 果隻?

應該係 ARCADIA 果隻

Arcadia好過Yamato

好過正常,Arcadia 比較新,而且用合金
有Arcadia part1,等Moderoid出part2,同比例。
moonkaru 發表於 2-10-2023 02:56 AM
原來製作公司早前公佈了 會有重啟計劃: 新メガゾーン23「G-PROJECT」
暫時公開了機體設定, GARLAND 同 ...

呢個年代reboot,男主角應該變咗只顧打機嘅廢青,或者用女性做主角,虛擬歌手一個就變咗一班女團,城市宇宙船就變咗網絡虛擬世界。
bigbigfriend 發表於 23-10-2023 11:19 PM
呢個年代reboot,男主角應該變咗只顧打機嘅廢青,或者用女性做主角,虛擬歌手一個就變咗一班女團,城市宇 ...

省吾原設都係飛車廢青,Reboot 睇設定介紹都仲有省吾,至於有咩改就未知,而加女角都好有機會
moonkaru 發表於 27-10-2023 12:59 AM
省吾原設都係飛車廢青,Reboot 睇設定介紹都仲有省吾,至於有咩改就未知,而加女角都好有機會 ...

仲有一樣好重要嘅原素,床戲一定要保留,不過到part III 已經冇咗……..
出貨日

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
bigbigfriend 發表於 27-10-2023 01:20 PM
仲有一樣好重要嘅原素,床戲一定要保留,不過到part III 已經冇咗……..

首先我恐怕REBOOT版第一部份唔係美樹本晴彥做人設先

都應該9成唔係, 你覺得今日找那位人設師做人設會合適? 我想像唔到

PART 3我係完全無印象有, 到近日TCM CHANNEL講番先依希記得有, 而肯定的是PART 3的成就比前兩部差太遠矣

如果今日請到美樹本做人設都我諗合適因為畫風已經轉變晒萌妹/萌娘風格
如果要佢畫翻當年macross/無限地帶人設風格
佢應該力不從心因為年齡唔細吧?
當年無限地帶I-III人設方面唔淨止美樹本情彥(只有時祭依芙)仲有平野俊貴、梅津泰臣參與

再講格蘭度係第三部
機械感強我覺得好型
第一部格蘭度好薯
第二部格蘭度都型

都有留意A社出既合金
但騎乘者無附送高中由唯
所以無買

其實近年美樹本參與”甲鐵城”人設時,佢都擔心自己的設計跟不上時代,但出來後效果很好,雖然比他80年代風格有較大轉變,但也很漂亮。
純白騎士姬Saber 發表於 15-4-2024 08:26 AM
如果今日請到美樹本做人設都我諗合適因為畫風已經轉變晒萌妹/萌娘風格
如果要佢畫翻當年macross/無限地帶人 ...

2代Garland都型,但硬係覺得元祖薯仔版先啱feel。
二代最耳目一新反而係梅津泰臣嘅人設,BD型到爆
moonkaru 發表於 27-10-2023 12:59 AM
省吾原設都係飛車廢青,Reboot 睇設定介紹都仲有省吾,至於有咩改就未知,而加女角都好有機會 ...

女主其實係米做雞? 細個睇唔明, 大個諗番好似係