Toysdaily 玩具日報

查看: 3602|回復: 17

[個人收藏] Threezero機甲界加利安

首先我係絕對唔會攞佢變雀嘅!其實我只鍾意OVA鐵之紋章個造形,但當年WAVE嗰隻合金真.鐵巨人我依家真.係揾唔到亦買唔起之前都買咗B記隻robot魂但太細無心機玩,所以喺超人見到呢隻個辦就即訂,當然收到貨嗰陣照例點都有啲失望嘅好彩上色加舊化外觀點都唔會太膠,整體我算收貨只要唔將佢分體變形

師兄你係失望在那個位?造型?QC? 變形?
把劍細左D咁 ... 我記得Robot魂成個人咁高
fallout8 發表於 31-10-2022 06:02 PM
師兄你係失望在那個位?造型?QC? 變形?

多膠同埋可動一般,造型QC無問題,但掹腳個位唔知易唔易爛
nela 發表於 31-10-2022 06:16 PM
把劍細左D咁 ... 我記得Robot魂成個人咁高

蘿蔔魂係OVA造型所以盾同劍都大好多

我都有買亦都係冇變過形,因為覺得變形好無謂,整體上色可動都冇咩問題既,我係覺得佢2條腿太長,個造型唔夠厚橫,所以入手後都冇咩心機玩,入柜罰企算~

30我都係玩番唔識變形既老變同奧特曼算……

wwwkcc 發表於 31-10-2022 07:00 PM
多膠同埋可動一般,造型QC無問題,但掹腳個位唔知易唔易爛

上網睇開箱可動又真係一般,明明可動係Robo道系列強項.... 其實加利安本身機設都無咩野玩,如果連可動都唔得就真係得個擺字。
另外我唔明threezero點解咩野都加舊化,唔係隻隻機械人都適合加舊化的,加利安明明係走歐洲中世紀裝甲風走左去加舊化....
分体變形真係可有可無
Hawk 發表於 31-10-2022 07:21 PM
我都有買亦都係冇變過形,因為覺得變形好無謂,整體上色可動都冇咩問題既,我係覺得佢2條腿太長,個造型唔 ...

呢隻對我嚟講都係好睇唔好玩之列,好彩價錢唔似千值咁癲
fallout8 發表於 31-10-2022 09:44 PM
上網睇開箱可動又真係一般,明明可動係Robo道系列強項.... 其實加利安本身機設都無咩野玩,如果連可動都 ...

舊化算係呢間公司嘅強項或特色嘛
taifat 發表於 31-10-2022 09:52 PM
分体變形真係可有可無

所謂嘅多嚿魚!跟本出隻金屬色OVA版已經殺晒啦!等有時間先再扭吓同玩埋支炮睇吓會唔會加分啦
wwwkcc 發表於 1-11-2022 08:22 AM
呢隻對我嚟講都係好睇唔好玩之列,好彩價錢唔似千值咁癲

15魚咁大隻又可變形算係咁,依個系列都算係目前性價比之王。
呢隻加里安關節唔少喇。手肘、膝頭有雙關節,活動範圍達100度以上。其他主要關節都有90度。
唯一可惜係冇腰。

所謂變形……其實只係彎身、縮短對手、拗前對腳、搵嘢遮住個頭而已。因為腳步變形,所以同時都加強腳部活動能力。至於分體,其實係拆腳,結構幾得意,問題係好鬼實好難拆。

亦因為變形系統要附有大碌炮+盾牌炮架,亦讓整體多武器玩咗。今次我好收貨。

最重要係價錢好實惠,大佬,咁大隻咁多嘢玩,仲要係80年代大作主角機,咁都仲要平過 SKL。
真心讚!
Garycharm 發表於 1-11-2022 01:23 PM
呢隻加里安關節唔少喇。手肘、膝頭有雙關節,活動範圍達100度以上。其他主要關節都有90度。
唯一可惜係冇腰 ...

大河原邦男d變型係咁上下。
3zero加利安算係咁,不過wave嗰隻真係大神,比較之下失色太多,郁兩郁已經冇乜興趣玩,重要我嗰盒冇咗個背包…