Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超電動Robo 鐵人28號FX

冇睇過動畫,嗰條特典電線是甚麼來的?
bigbigfriend 發表於 12-12-2022 07:36 PM
冇睇過動畫,嗰條特典電線是甚麼來的?

D4TOYS限定特典包含可連接「鐵人28FX」及「黑牛」(另售)的「電纜」和「電纜專用手」,集齊兩款產品並通過能量源接通兩個機體,便可再現黑牛的絕招雙重火力殲滅破壞砲「滅絕寒光」!

好鍾意鐵人28FX!終於出咗隻好靚好比例嘅。

不過呢個size,又無燈,又唔多gimmick,唔明點解開JPY35000…..
呢隻兩千,黑牛又二千五…………..真係玩唔落手。
ToyKnife 發表於 13-12-2022 01:05 AM
好鍾意鐵人28FX!終於出咗隻好靚好比例嘅。

不過呢個size,又無燈,又唔多gimmick,唔明點解開JPY35000…. ...

官圖唔係show咗心口,頭有燈可以發光咩
k_dash 發表於 14-12-2022 04:08 AM
官圖唔係show咗心口,頭有燈可以發光咩

只係UV塗層,要用UV燈照,我覺得呢個係一個好on X嘅玩法⋯⋯
其實有幾人會長期用 UV 燈去射住佢
老千d野無性價比可言。
玩UV燈可以,但我覺得如果好似Hottoys隻黑豹咁,有一個專用燈座,例外呢隻鐵人28可做一個整備架燈座,咁樣display出來就好靚,依家只係叫你揸住支電筒仔照下照下(仲要自己買),真係on X到無倫…..

非常同意!  發表於 14-12-2022 04:39 PM
bigbigfriend 發表於 14-12-2022 03:35 PM
玩UV燈可以,但我覺得如果好似Hottoys隻黑豹咁,有一個專用燈座,例外呢隻鐵人28可做一個整備架燈座,咁樣d ...

呢隻得18厘米高,仲要玩高可動,邊有位裝線
之前SRX面罩隻UV反應眼唔知點解勁好評,呢個設計應該會用一排
redfish 發表於 14-12-2022 03:51 PM
呢隻得18厘米高,仲要玩高可動,邊有位裝線
之前SRX面罩隻UV反應眼唔知點解勁好評,呢個設計應該會用一排 ...

我意思係玩UV油冇問題,但唔係就咁照下照下囉。
就算真係裝led燈也不難,看看千值練早期出那批超高可動Ironman,細細隻瘦猛猛也裝到燈,呢隻心口咁肥大點會裝唔到?
bigbigfriend 發表於 14-12-2022 03:35 PM
玩UV燈可以,但我覺得如果好似Hottoys隻黑豹咁,有一個專用燈座,例外呢隻鐵人28可做一個整備架燈座,咁樣d ...

講得好, 講出個重點, 收呢個價錢, 燈座唔俾, 連枝UV燈都要你自己買, 好野!! 唔好叫千值練啦, 叫"老"千值練
心口銀色部件咁大,放一粒led燈仔加一粒電有幾困難呀!最好能夠把銀色部件取出,方便更換電池。

而家要你熄燈再開電筒照,中秋節咩!
睇返笨大隻gx-105萬能俠原來只售13000円,又係約18cm高,突然間覺得笨大係良心大廠。
個身咁厚點會安唔到燈,同埋又要買支平時唔會用既uv 燈照隻野啦